KUGLANJE: TVRĐAVI ZA ČUNJ IZMAKLA POBEDA U KRAGUJEVCU

Ljubitelji kuglanja imali su prilike da uživaju u meču 4. kola Prve lige, grupa „centar“ u kojem su snage odmerile ekipe domaćeg „Pak prometa“ i smederevske Tvrđave. Na kraju je završeno podelom bodova (4:4) kojom mnogo zadovoljniji mogu da budu Kragujevčani.
Samo jedan čunj delio je Smederevce od osvajanja plena na trećem ovosezonskom gostovanju. Pored poena koje je osvojila cela ekipa (3227:3207), dva poena za Tvrdjavu osvojili su odlični Mickovski i maestralni Stojković (600 oborenih čunjeva!).
Koliko uzbuđenja može da priredi kuglanje, najbolje je pokazao duel izmedju domaćeg takmičara Pešikana i Smederevca Miloševića koji je Kragujevčanin, nakon odličnog bacanja u poslednjoj seriji, uspeo da dobije sa samo jednim poenom razlike (537:536). Ispostavilo se da je to odlučilo i konačan ishod meča. Ništa bolje sreće nisu bili ni Žunac i Milosavljević kojima je „za dlaku“ izmakla pobeda, dok Živković i rekovalescent Rogan nisu uspeli da se odupru Petkoviću.
Može se reći da je „sladji“ bod otišao Kragujevčanima, ali Smederevci nemaju za čim da žale. Izuzetno težak raspored na startu debitantskog nastupa u Prvoj ligi, Tvdjava je više nego uspešno prebrodila ostvarivši dve pobede, jedan remi i jedan poraz. Ovakav rezultat još više dobija na težini kada se ima u vidu da su Smederevci u prva četiri kola čak tri puta gostovali.
– Mi smo prezadovoljni ovim bodom, mada ostaje mali žal i za drugim. Idemo dalje, vratiće nam se na nekom drugom meču. Nije mala stvar nastupati u prvoj ligi zemlje koja je aktuelni i trostruki uzastopni prvak sveta u ovom sportu. Na žalost, malo ljudi to zna. Naš nekolicina entuzijasta i ljubitelja kuglanja oformili smo ovaj klub pre dve godine i napredujemo iz dana u dan. Afirmišemo ovaj sport, našu najlepšu kuglanu i naš grad. Cilj nam je opstanak, dobro smo počeli sezonu, trudićemo se da nastavimo u istom ritmu – kaže Dragan Rogan, igrač, idejni osnivač i alfa i omega KK Tvdjava.
Smederevci su slobodni u narednom kolu, a 8. novembra dočekaće ekipu Kraljeva.

P.J.

foto: P.J. 

Comments are closed.