КУГЛАЊЕ: ТВРЂАВИ ЗА ЧУЊ ИЗМАКЛА ПОБЕДА У КРАГУЈЕВЦУ

Љубитељи куглања имали су прилике да уживају у мечу 4. кола Прве лиге, група „центар“ у којем су снаге одмериле екипе домаћег „Пак промета“ и смедеревске Тврђаве. На крају је завршено поделом бодова (4:4) којом много задовољнији могу да буду Крагујевчани.
Само један чуњ делио је Смедеревце од освајања плена на трећем овосезонском гостовању. Поред поена које је освојила цела екипа (3227:3207), два поена за Тврдјаву освојили су одлични Мицковски и маестрални Стојковић (600 оборених чуњева!).
Колико узбуђења може да приреди куглање, најбоље је показао дуел измедју домаћег такмичара Пешикана и Смедеревца Милошевића који је Крагујевчанин, након одличног бацања у последњој серији, успео да добије са само једним поеном разлике (537:536). Испоставило се да је то одлучило и коначан исход меча. Ништа боље среће нису били ни Жунац и Милосављевић којима је „за длаку“ измакла победа, док Живковић и рековалесцент Роган нису успели да се одупру Петковићу.
Може се рећи да је „сладји“ бод отишао Крагујевчанима, али Смедеревци немају за чим да жале. Изузетно тежак распоред на старту дебитантског наступа у Првој лиги, Твдјава је више него успешно пребродила остваривши две победе, један реми и један пораз. Овакав резултат још више добија на тежини када се има у виду да су Смедеревци у прва четири кола чак три пута гостовали.
– Ми смо презадовољни овим бодом, мада остаје мали жал и за другим. Идемо даље, вратиће нам се на неком другом мечу. Није мала ствар наступати у првој лиги земље која је актуелни и троструки узастопни првак света у овом спорту. На жалост, мало људи то зна. Наш неколицина ентузијаста и љубитеља куглања оформили смо овај клуб пре две године и напредујемо из дана у дан. Афирмишемо овај спорт, нашу најлепшу куглану и наш град. Циљ нам је опстанак, добро смо почели сезону, трудићемо се да наставимо у истом ритму – каже Драган Роган, играч, идејни оснивач и алфа и омега КК Твдјава.
Смедеревци су слободни у наредном колу, а 8. новембра дочекаће екипу Краљева.

П.Ј.

фото: П.Ј. 

Comments are closed.