STRELJAŠTVO: VELJKO PETI, ANĐELA SEDMA U PRVOM KOLU KUPA SRBIJE

Strelci „Smedereva“ učešće u prvom kolu Kupa Srbije završili su bez medalja, ali sa dva vredna rezultata koje se u disciplini vazdušna puška postigli Anđela Radojičić i Veljko Ilić. Sa 621,4 kruga Anđela Radojičić je bila sedma u kategoriji juniorki, a Veljko Ilić sa 620,3 kruga peti u kategoriji seniora. Bodove za finale Kupa pored Anđele i Veljka, osvojio je još i Dušan Bojić, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo.

Iako nisu osvojili medalje na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije standardnim vazdušnim oružjem, kome su bili domaćini juče na svom strelištu u Sportskoj hali, strelci „Smedereva“ optimistično gledaju u nastavak sezone. Najvredniji rezultat zabeležila je Anđela Radojičić. U kategoriji juniorki standardnom vazdušnom puškom, sa vrednih 621,4 kruga Radojičićeva se plasirala na sedmo mesto. Pobedu je odnela u Kragujevac Teodora Vukojević iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ sa 627,5 krugova, a istim rezultatom trijumfovala je i u konkurenciji seniorki.
U seniorskoj konkurenciji istim oružjem Veljko Ilić se 620,3 kruga plasirao na peto mesto. Pobedio je reprezentativac Srbije, državni rekorder i kragujevački olimpijac, Milutin Stefanović sa 629,5 krugova.
Vazdušnom puškom u kategoriji juniorki nastupile su još i Natalija Tasić, koja je sa 606,8 krugova plasirana na 22. i Ivona Bojić sa 590 krugova na 34. mesto. Ekipno sa 1818,2 kruga naše devojke su bile sedme. Nastupilo je 38 juniorki pojedinačno i 10 ekipa. U istoj disciplini u kategoriji juniora naš Lazar Subotić sa 599,7 krugova bio je 11. Četiri mesta ispod njega je plasiran Nemanja Adamović sa 595,7 krugova. Ekipno u opštoj kategoriji (juniori i seniori zajedno) Ilić, Subotić i Adamović bili su četvrti sa 1815,7 krugova. Takmičilo se 19 juniora, 33 seniora i 5 ekipa.
Vazdušnim pištoljem aktuelni prvak Srbije i pobednik Finala državnog Kupa u kategoriji mlađih juniora, Dušan Bojić sa 529 krugova bio je osmi junior. Petar Kostić sa 506 krugova je bio 12, Luka Milivojević sa 458 krugova 18, Aleksa Nikolić sa 444 kruga 19. Debitant u kategoriji seniora Arsenije Tadić sa 490 krugova bio je 36. Ekipno Bojić, Kostić i Tadić sa 1525 krugova bili su osmi. Takmičilo se 25 juniora, 40 seniora i 8 ekipa.
Bodove za finale Kupa osvojili su Anđela Radojičić (juniorke i seniorke), Veljko Ilić i Dušan Bojić u svojim kategorijama.
Kao gost, van konkurencije, na prvom kolu Kupa Srbije u Smederevu nastupio je mađarski reprezentativac i olimpijac, evropski šampion i svetski rekorder Ištvan Peni. Peni je na smederevskom strelištu prvi put pucao kao junior na Finalu Lige mladih Evrope 2014. godine. Rezultat koji je ovoga puta ostvario na smederevskom strelištu od 633,8 krugova je za 0,4 kruga bolji od svetskog rekorda njegovog zemljaka Petra Šidija.
Drugo kolo Kupa Srbije (A program) održaće se krajem novembra u Nišu.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Comments are closed.