OBELEŽEN DAN BEZBEDNOSNO-INFORMATIVNE AGENCIJE

Danas  je  u  prostorijama  Bezbednosno-informativne agencije  obeleženo  121.  godina  od  osnivanja  civilne  službe  bezbednosti  u  Srbiji  i  18 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije (BIA), navedeno je u saopštenju prosleđenom redakciji „Smederevskih novina“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor BIA Bratislav Gašić položili su venac ispred  memorijalnog  zida  u  znak  sećanja  na  poginule  pripadnika  Agencije,  nakon  čega  je održan svečani kolegijum na kojem su se obratili predsednik Srbije i direktor BIA.

U obraćanju prisutnima predsednik Vučić čestitao je svim pripadnicima Dan Agencije i zahvalio im se na uloženom trudu i radu. Predsednik Vučić istakao je da je Agencija vidno napredovala u svom radu  i  opremljenosti, kao  i  u postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

Naglasio  je  da  je  neophodno  i  dalje  ulagati  u  mlad  i  stručan  kadar  i  razvijati  tehničku opremljenost Agencije. Svim pripadnicima Agencije poručio je da u obavljanju svog posla na prvom mestu treba da imaju interes svih građana Republike Srbije.

Direktor BIA čestitao je pripadnicima Agencije njihov dan i istakao da će rukovodstvo Agencije  nastaviti  da  ulaže  sve  svoje  napore  kako  bi  se  materijalni  i  statusni  položaj Agencije,  a  time  i  njenih  pripadnika  dalje  unapređivao.  Naglasio  je  da  je  uveren  da  će Agencija,  kao  i  prethodnih  godina  uspešno  izvršavati  postavljene  zadatke  na  dobrobit države Srbije i svih njenih građana koji u njoj žive.

Takođe, povodom Dana Agencije, zaslužnim pripadnicima  uručene su godišnje nagrade za doprinos radu službe i izuzetna zalaganja u radu u prethodnoj godini, navedeno je u saopštenju.

SDN

Comments are closed.