VESLANJE: VESELIN SAVIĆ I VIKTOR PIVAČ SEDMI NA EP U POZNANJU

Najbolji rezultat za srpske veslače na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju u Poljskoj, ostvarili su Veselin Savić i Viktor Pivač u dvojcu bez kormilara, pošto su stigli do prvog mesta u B finalu, odnosno do sedmog u generalnom plasmanu. Oni su deonicu od 2000 metara izveslali za 06:42.73 minuta. Drugo mesto pripalo je dvojcu Nemačke (06:45.79 ), a treće Belorusiji (06:45.97). Od četvrtog do šestog mesta poređali su se Poljaci, Francuzi i Grci.

-Savić i Pivač su ovim rezultatom opravdali očekivanja jer su zajedno u čamcu nešto više od šest meseci i, što je evidentno, kod njih ima mnogo prostora za napredak. Pre polaska za Poljsku Veselin Savić najavio je da mogu da budu prvi ili sedmi. Pogodio je ovo drugo, ali izvesno je da svojim nastupom nisu razočarali. To se odnosi na njihove nastupe u sve tri trke, a naročito za polufinale u kome su ostali kratki plasmana u finale za 20 stotih delova sekunde. Sledi analiza u Savezu, ali je izvesno da se od ove posade tek očekuju dobri rezultati, pogotovo ako se izbore da brane boje Srbije u Tokiju 2021. godine na Olimpijskim igrama – saopštavaju iz VK Smederevo.

Još jedan Smederevac je ostavio solidan utisak na Evropskom prvenstvu. Aleksandar Filipović je u dubl skulu sa Martinom Mačkovićem zauzeo treće mesto u B finalu, odnosno deveto u generalnom plasmanu. Bolji od njih u B finalu bili su Nemci i Belgijanci, a iz njih ostali su Italijani, Belorusi i Španci. Njih dvojica sela su u čamac neposredno u pred polazak u Poznanj i sam plasman u B finale predstavlja dobar rezultat za ovu posadu.

SDN

foto: SD novine

Comments are closed.