DUŠAN BOJIĆ POBEDNIK FINALA KUPA SRBIJE VAZDUŠNIM PIŠTOLJEM

Dušan Bojić, najbolji kadet Srbije u disciplini vazdušni pištolj osvojio je svoju prvu titulu pobednika Kupa Srbije u kategoriji mlađih juniora. Bojić je bio najbolji i u kvalifikacijama. U kategoriji mlađih juniorki vazdušnom puškom Natalija Tasić je u finalu zauzela sedmo mesto. Anđela Radojičić, u istoj disciplini, u kategoriji kadetkinja je bila peta, saopštavaju iz Streljačke družine Smederevo.

Dušan Bojić, najbolji mladi strelac „Smedereva“ osvojio je svoju prvu titulu pobednika u Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije u disciplini vazdušni pištolj, koje je prošle subote održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Bojić je trijumfovao u samoj završnici finala. Pred poslednji 24 hitac naš strelac i Stevan Kešišjan iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ imali su izjednačen rezultat. Bojić je pogodio 10.1 a Kešišjan 9.1, pa je naš strelac pobedio sa krugom prednosti. Bronzanu medalju osvojio je Damjan Miladinović iz Streljačkog kluba „Jagodina 92“. Bojić je i u kvalifikacijama bio najbolji. U istoj disciplini naši strelci u kategoriji kadeta, Luka Milivojević i Petar Kostić, zauzeli su peto i šesto mesto.
U disciplini standardna vazdušna puška Natalija Tasić je bila sedma u finalu u kategoriji mlađih juniorki, a Anđela Radojičić, peta u kategoriji kadetkinja. U istoj disciplini u kategoriji kadeta Lazar Subotić je takođe, bio peti.
I sledeća subota, 26. septembar biće streljački dan u Smederevu, jer će se održati i državno prvenstvo vazdušnim oružjem u B razvojnom programu, za strelce do 18 godina starosti. Pored spomenutih strelaca u pojedinačnoj konkurenciji, Streljačka družina „Smederevo“ imaće i ekipe u kategorijama mlađih juniora pištoljem, a vazdušnom puškom u kategorijama mlađih juniora, mlađih juniorki i kadetkinja.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Comments are closed.