ЗЛАТО ЗА СМЕДЕРЕВСКЕ ЈЕДРИЛИЧАРЕ НА КУПУ ГОЛУПЦА

Посада Бродарског клуба Металац Смедерево, у класи „470“, у саставу Милош Познић, кормилар и Лука Ракић, морнар, освојила је златну медаљу на Купу Голупца, регати која се бодује за државно првенство, одржаном протеклог викенда.

Из смедеревског Једриличарског клуба подсећају да су наши такмичари недељу дана раније освојили и три медаље на отвореном првенству Србије у једрењу, такође у Голупцу. Иста посада Бродарског клуба Металац Смедерево која је на Купу освојила злато, тада је била друга, док су Јелена Пасарић Павић кормилар и морнар Дејан Ђорић иy Једриличарског клуба Смедерево у истој класи били трећи. Медаљу је тада освојио и Ђорђе Познић из Бродарског клуба Металац Смедерево који је у класи Финн био трећи.
Из клуба издвајају и пласман младог Васка Брачинца из Једриличарског клуба Смедерево, који је на првом државном првенству на почетку своје једриличарске каријере освојио 39. место од укупно 50 дечака и девојчица у најмлађој и најбројнијој једриличарској класи, Оптимисту.
“У конкуренцији најбољих младих једриличара из читаве Србије и при завидној кошави која је дувала претходна два дана, Васко је остварио одличан резултат с обзиром да је у питању почетник који је пре само месец дана први пут сео у оптимист, у оквиру овогодишње бесплатне школе једрења на Шалиначком језеру”, рекао је његов тренер Дејан Ђорић.

СДН

фото: Једриличарски клуб Смедерево

 

Comments are closed.