У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА СМЕДЕРЕВСКЕ БОЛНИЦЕ 169 ПАЦИЈЕНАТА

Капацитети ковид одељења Опште болнице „Свети Лука“ готово су попуњени, а тренутно је хоспитализовано 169 пацијената, од којих је код 66 потврђена инфекција новим корона вирусом, рекао је за „Смедеревске новине“ вршилац дужности директора ове установе Ненад Ђорђевић.

-За последња 24 сата имали смо 1 смртни исход, а на респираторима је тренутно 12 пацијената. Један део капацитета практично је ослобођен пошто је 11 хоспитализованих са негативним налазом пребачено на грудно одељење. Притисак последњих дана није толико велики, као почетком прошле недеље када смо проглашени за ковид болницу, али смо за последња 24 сата имали 11 пријема. За сада нема назнака да ће бити потребе за проширењем капацитета, али све ће то зависити од развоја ситуације у наредним данима – наводи Ђорђевић.

Од укупног броја хоспитализованих петина је из Смедерева, остали су из других градова Србије.

-За последња 24 сата код само једног пацијента из Смедерева који је хоспитализован тест је био позитиван. Примамо све са симпотима вируса, за које се процени да им је потребно збрињавање, без обзира на то да ли су већ потврђени случајеви или ће тек бити тестирани – објашњава Ђорђевић.

Додаје и да нема повећаног броја пријема пацијената из нашег града.

Ј.В.