У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ 14 НОВОЗАРАЖЕНИХ, У СМЕДЕРЕВУ 1 ПОЗИТИВАН

Према најновијем извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, од последњег пресека, на територији Подунавског округа регистровано је 14 нових случајева заразе новим корона вирусом. Од тог броја, највећи раст бележи се у Великој Плани где је потврђено 7 нових, у Смедеревској Паланци 6, а у Смедереву 1 позитиван на ковид.

-У Подунавском округу за последња два дана, највеће повећање било је до 8 регистрованих случајева. Сви се, углавном, налазе у кућној изолацији и имају лакшу клиничку слику. Нема више значајног броја позитивних у радним колективима, нема позитивних међу здравственим радницима, углавном су то породични контакти. Епидемиолошка слика је несигурна и с обзиром на то да је епидемиолошка ситуација таква да постоји високи ризик за могућност преношења вируса са особе на особу препорука је да се поштују све мере  за сузбијање и заштиту од заразне болести КОВИД-19 – каже Ана Јовановић, директорка Завода за јавно здравље у Пожаревцу.

Укупан број позитивних на територији Подунавског округа од почетка епидемије сада је 502, од чега у Смедереву 263, Смедеревској Паланци 170 и Великој Плани 69.

Ј.В.

Comments are closed.