U SMEDEREVU REGISTROVANA 3 NOVA SLUČAJA, U BOLNICI 5 PACIJENATA SA POTVRĐENIM VIRUSOM

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, u Smederevu su registrovana još 3 nova slučaja zaraze virusom COVID-19, tako da je ukupan broj kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa od početka epidemije sada 244. Raste broj obolelih i u susednim opštinama, u Smederevskoj Palanci veći je za 6 i sada ih ima ukupno 125, a u Velikoj Plani veći je za 2 i sada ih ima ukupno 59 od početka epidemije.

U Podunavskom okrugu do sada je testirano 4.823 lica.

U Smederevskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 5 pacijenata kod kojih je registrovano prisustvo novog virusa, potvrdio je za naš portal vršilac dužnosti direktora ove ustanove Nenad Đorđević.

-Trenutno je 5 pacijenata, koji su dobrog opšteg stanja, od kojih 3 čekaju da budu ponovo testirani i nakon toga, budu otpušteni kući. U poslednjih 7 dana imali smo 2 nova prijema pacijenata sa potvrđenim COVID-19 – kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, od početka epidemije u Opštoj bolnici „Sveti Luka“ novim korona virusom bilo je zaraženo 3-oje zdravstvenih radnika, svi van radnog mesta. Oni su imali lakšu kliničku sliku, a dve medicinske sestre koje su bile pozitivne već su se vratile na posao.

J.V.