СТРЕЉАШТВО: ДОМАЋИНИ СЕ РЕВАНШИРАЛИ

У години када прославља 50 година бављења стрељаштвом, наш најбољи стрелац серијском ваздушном пушком, Новица Петровић се не предаје и одличним резултатом у петом колу лиге учвршћује водећу позицију на ранг листи сениора. Код сениорки прву победу забележила је Невена Јанковић из Аранђеловца. Екипно тријумфе забележили су тимови „Јутекс“ у конкуренцији сениора и СК „Аранђеловац“ код сениорки.

После прилично лошег издања домаћих стрелаца у претходном колу 12. Смедеревске лиге у стрељаштву, заблистао је најбољи и најискуснији, Новица Петровић, који ове године прославља 50 година бављења стрељаштвом. Са 188 кругова победио је у петом колу такмичења серијском ваздушном пушком, које је одржано прошлог петка на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево. Друго место са 184 круга освојио Срђан Милошевић из Стрељачког клуба „Аранђеловац“, а треће са 181 кругом Драгомир Јеремић из Самосталног синдиката „ХБИС“, који је имао бољу последњу серију од свог тимског колеге Новице Поповића.
После прошлонедељног трећег места „Јутекс“ је забележио и четврту екипну победу у лиги. И то убедљиво са 541 кругом. Друга је била екипа СК „Аранђеловац“ са 525 кругова, а трећа „Пехари МБ“ са 517 кругова. Укупно се такмичило 30 сениора и 9 екипа.
Први тријумф у конкуренцији сениорки забележила је Невена Јанковић из Аранђеловца. Она је имала 177 кругова колико и њена клупска другарица и победница прва четири досадашња кола Тијана Усановић, али бољу задњу серију што јој је донело и победу. Са по 175 кругова треће и четврто место су заузеле Милица Луковић из „Неw Пресса“ и трећа аранђеловчанка Младена Ристић, која је имала слабију задњу серију.
Екипно „Аранђеловац“ је забележио и четврту победу са 529 кругова и сада је већ сасвим извесно да ће после три године преотети титулу победника екипи „Неw Пресс-а“, која је и у овом колу била друга са 516 кругова. Треће место опет је освојила Стрељачка дружина „Јасеница“ из Смедеревске Паланке са 472 круга. Укупно се такмичило 19 сениорки и 6 екипа.
Коначни пласман ипак, још увек је доста неизвестан. До краја лиге остала су још 2 кола. За појединачни пласман рачуна се пет најбољих кола, а за екипни шест од укупно седам колико садржи лига. Новица Петровић („Јутекс“) и Боривоје Провчин („Коре Миг“) били су изједначени по резултату претходна два кола. Добар резултат Петровића у претходном колу, али и то што је Провчин пуцао далеко испод својих могућности (169 кругова) направило је сада разлику између њих двојице од 19 кругова. Трећи је Саша Илић („Јутекс“) који за Провчином заостаје 7 кругова. Екипно „Јутекс“ је после овог кола увећао своју предност и са 63 бода сасвим извесно иде ка трећој узастопној титули првака лиге. „Коре Миг“ су друге са 56 бодова, а „Пехари МБ“ трећи са 54 бода. Тијана Усановић и даље увећава своју предност на ранг листи сениорки и са 918 кругова има 44 више од другопласиране Марије Аничић из „Неw Пресс-а“. На трећем месту је Невена Јанковић са 851 кругом. „Аранђеловац“ води у генералном пласману са 34 бода, друга је екипа „Неw Пресс“ са 28, а треће место заузела је екипа Стрељачке дружине „Станоје Главаш“ из Глибовца са 19 поена.
Шесто коло лиге одржаће се 19, а последње седмо коло 26. јуна. Финале 12. Смедеревске лиге у стрељаштву, односно седми Смедеревски куп биће одржан 3 јула.

СДН

фото: СК Смедерево

Comments are closed.