СТРЕЉАШТВО: ДОМИНАЦИЈА ГОСТИЈУ

Победе у четвртом колу 12. Смедеревске лиге серијском ваздушном пушком остварили су стрелци из Глибовца и Аранђеловца. Растко Ђорђевић, први пут и Тијана Усановић, четврти узастопни пут. Екипно тријумфе забележили су тимови „Коре Миг“, по први пут, у конкуренцији сениора и СК „Аранђеловац“ код сениорки, саопштено је из Стрељачке дружине Смедерево.

Након скоро тромесечне паузе због епидемије вируса корона, на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево, настављена је 12. Смедеревска лига у стрељаштву доневши доста изненађења. Месеци без тренинга највише трагова оставили су на домаће стрелце. Победу у конкуренцији сениора однео је Растко Ђорђевић из Стрељачке дружине „Станоје Главаш“ из Глибовца. Са 183 круга оставио је фаворите иза себе.Други са 181 кругом је био Новица Поповић, који наступа за екипу синдиката „ХБИС“. Исти резултат на трећем месту, али са слабијом задњом серијом, имао је Срђан Милошевић из СК „Аранђеловац“.
Екипно, до прве победе дошао је тим „Коре Миг“ са 530 кругова. Друго место са 524 круга заузео је Синдикат ХБИС, у коме поред Поповића, наступају још и Дејан Адамовић (178) и Душан Драгић (165). Досадашњи победник сва три претходна кола „Јутекс“ био је трећи са 522 круга. Укупно се такмичило 27 сениора и 9 екипа.
У конкуренцији дама, Тијана Усановић из СК „Аранђеловац“ забележила је и четврти узастопни тријумф са 184 круга, што је био и резултат дана. Друго и треће место заузеле су чланице екипе „Неw Пресс“: Јелена Тасић са 178 и Марија Аничић са 175 кругова. Висок пласман чланицама екипе „Неw Пресс-а“ ипак, није овога пута донео и прво место. За два круга је била боља екипа сениорки из Аранђеловца са 526 кругова. Треће место поново је освојила женска екипа СД „Јасеница“ из Смедеревске Паланке са 450 кругова. Укупно се такмичило 19 сениорки и 6 екипа.
Резултати четвртог кола унели су приличну неизвесност и у генерални пласман. Након четири кола код сениора прво место и даље деле Новица Петровић и Боривоје Провчин („Коре Миг“) са 730 кругова, јер су обојица у последњем колу пуцала идентичан резултат од 179 кругова. Трећи је Саша Илић („Јутекс“) са 713 кругова. Екипно „Јутекс“ је и даље први са 50 бодова, „Коре Миг“ су друге са 48 бодова, а „Пехари МБ“ трећи са 43 бода. Тијана Усановић има убедљиву предност на ранг листи сениорки са 741 кругом, друга је Марија Аничић са 705 кругова, а трећа Невена Јанковић са 674 круга. „Аранђеловац“ води у генералном пласману са 27 бодова, друга је екипа „Неw Пресс“ са 22, а трећа место деле екипе „Женев“ и „Станоје Главаш“ са 16 поена. За коначни пласман у појединачној конкуренцији рачуна се пет најбољих резултата из седам кола, а за екипни 6 најбољих, па ће овогодишња лига заиста бити неизвесна до самог краја.
Пето коло традиционалног такмичења серијском ваздушном пушком у Смедереву одржаће се 12. јуна, а преостала два кола до краја јуна, односно 19. и 26. Финале лиге, односно седми Смедеревски куп биће одржан 3 јула.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

Comments are closed.