У СМЕДЕРЕВУ 162-оје ЗАРАЖЕНИХ, ОД ТОГА 23 У КАЈЗЕНУ

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу до сада су, у новом жаришту епидемије, у фабрици Кајзен у нашем граду, потврђена 23 случаја заразе новим корона вирусом, односно, један више у односу на јучерашње резултате. Према речима директорке ове установе Ане Јовановић, након што је тестиран цео колектив ове фабрике, чека се још 50 резултата, а сва лица код којих је инфекција потврђена су хоспитализована.

Од почетка епидемије у Смедереву су регистрована укупно 162 случаја заразе. Од тог броја, укупно 86 (72 корисника и 14 запослених) било је у Дому за смештај старих лица, где је, према званичним подацима преминуло 6 лица, а званично је потврђено да је само код 2 било потврђено присуство новог вируса.

Осим у ова два жаришта епидемије, Дому за смештај старих лица и фабрици Кајзен, на територији Смедерева од почетка епидемије забележено је укупно 53 оболелих, а званичних информација о евентуалним смртним исходима, као и броју опорављених у нашем граду за сада нема.

Иначе, према последњим подацима, у Смедеревској Паланци регистровано је укупно 62, а у Великој Плани 36 позитивна случаја, што је укупно 267 у Подунавском округу.

Ј.В.

Comments are closed.