МУП РАСПИСАО КОНКУРС ЗА ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ, ЗА СМЕДЕРЕВО 17 ПОЛАЗНИКА

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 1.060 полазника Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО) и то за потребе свих 27 полицијских управа у Србији, на који се заинтересовани могу пријавити до 5. јуна, саопштено је из МУП-а.

-Како је потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић јуче најавио, Министарство наставља са јачањем и подмлађивањем полицијског кадра. Од 1.060 полазника Центра за полицијску обуку, 510 ће се стручно оспособљавати за обављање послова и задатака униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајац, 250 саобраћајни полицајац и 300 на радном месту гранични полицајац. Кандидати за полазнике имају могућност да се приликом пријаве на конкурс изјасне за које радно место место желе да прођу стручно оспособљавање – наведено је у саопштењу.

 Услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs  и сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs.

Према наводим конкурса, за Полицијску управу у Смедереву (Смедерево, Смедеревска Паланка и Велика Плана) предвиђено је 5 места за полазнике за полицајце и 12 полазника за радно место саобраћајног полицајца.

 

Comments are closed.