BROJ ZARAŽENIH U SMEDEREVU 128

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, broj zaraženih u Smederevu od početka epidemije je 128. Od tog broja, ukupno 86 pozitivnih na novi koronavirus registrovan je u Domu za smeštaj starih lica, 72 korisnika i 14 zaposlenih, a ostali su iz grada i okoline. U Smederevskoj Palanci registrovano je ukupno 65 slučajeva, a u Velikoj Plani 32.

-U dva okruga koja pokriva Zavod za javno zdravlje u Požarevcu, Podunavskom i Braničevskom, do sada je uzeto 3729 uzoraka. U Podunavskom okrugu ukupno je, od početka epidemije registrovano 225 osoba inficiranih novim virusom. Broj aktivnih slučajeva je trenutno manji, s obzirom na to da ima pacijenata koji su u međuvremenu izlečeni, ali za sada nemamo precizne podatke ni analize o tome koliko je tačno onih koji su još uvek inficirani, naknadno ćemo to raditi  – kaže za naš portal Ana Jovanović, direktorka ZZJZ Požarevac.

Dodaje da bi od ove nedelje trebalo da počne i serološko testiranje pripadnika Policijske uprave Smederevo, koje služi za detekciju i potvrđivanje antitela, kako bi se utvrdila prokuženost populacije i utvrdio eventualan procenat onih koji su bili inficiranai, ali nisu imali nikakve simptome i tegobe.

J.V.

 

 

 

Comments are closed.