VIZIRI IZ SMEDEREVA ZA INSTITUT ZA ONKOLOGIJU I KOVID BOLNICU U PANČEVU

Odbornici Skupštine grada Smedereva Srđan Stefanović i Živko Kokanović, zajedno sa predstavnicom kompanije „Meteh“ Milanom Kukureković, uručili su 200 zaštitinih vizira Institutu za onkologiju u Beogradu i 100 zaštitinih vizira Kovid bolnici u Pančevu.

-Sve snage smo svi usmerili na to da, koliko ko može, damo doprinos u borbi protiv ove bolesti i izborićemo se. U izradi je još 300 vizira, od čega ćemo 100 donirati bolnici „Dragiša Mišović“, a dogovorili smo se sa dr Danicom Grujučić da 200 zaštitinih vizira doniramo Klinici za neurohirurgiju – kaže Živko Kokanović.

Prethodno, zaštitini viziri donirani su smederevskoj bolnici i Institutu za kardiovaskularne bolesti Banjica.

-Razmišljali smo o tome kako da u ovoj situaciji doprinesemo i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. U razgovoru sa direktorom smederevske Tehničke škole saznali smo da ova škola ima 3D štampač i on je predložio izradu vizira. Tehnička škola je dobila potreban repromaterijal – foliju kao donaciju, a ostale delove za zaštitne vizire izradila je kompanija „Meteh“, tako da su udruženim snagama već uradili ukupno 600 zaštitnih vizira – navodi Kokanović.

J.V.

 

Comments are closed.