ДОМ ЗА СМЕШТАЈ СТАРИХ ЛИЦА У ИЗОЛАЦИЈИ, ЈОШ БЕЗ ПОТВРДЕ О КОРОНА ВИРУСУ

Још нема потврде да су корисници Дома за смештај старих лица, који су хоспитализовани у смедеревској болници, заражени новим корона вирусом, рекао је приликом боравка у Смедереву министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Он је дошао у наш град након што је у општој болници „Свети Лука“ за последња 24 хоспитализовано 10 корисника овог дома, али је рекао да неки од збринутих немају симптоме вируса нити температуру.

Једна медицинска сестра, која је запослена у Дому за смештај старих лица, пријавила је упалу плућа и не долази на посао.

-Ми немамо још потврду да је реч о корони. Једна особа која ради овде пријавила је упалу плућа, и она је још од 3. априла хоспитализована са том дијагнозом.Немамо разлог зашто су ови корисници добили температуру. Од тих 10, неки чак и немају повишену температуру, имамо и једну ортопедску повреду – рекао је министар Ђорђевић и додао:

-Пратимо ситуацију, гледамо како да из целе ситуације иазђемо најбезбедније кад су у питању корисници, да има најмањих могућих последица и да ризик смањимо на нулу.

Он је најавио да ће сви бити тестирани како би се предузеле све мере неопходне да се зараза не рашири.

-Од овог тренутка геронтолошки центар је под мером „изолације у изолацији“ – сви кросиници дома и запослених ће бити сада на једном месту – рекао је Ђорђевић.

Навео је и да је обезбеђена заштитн опрема за запослене, као и да Дом за смештај старих ради нормално, у складу са мерама које су одређене за функционисање установа оваквог типа.

Ј. Шешлак

 

 

 

Comments are closed.