ХБИС ГРУПА ДОНИРАЛА ВЛАДИ СРБИЈЕ МАТЕРИЈАЛ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ

ХБИС Група из Кине је хитно припремила и донирала Влади Србије медицински материјал и заштитну опрему за борбу против ширења епидемије, желећи да помогне српској влади и народу да што пре победе коронавирус, саопштено је из компаније ХБИС Србија.

Премијерка Србије Ана Брнабић, кинеска амбасадорка у Србији, НЈ. Е. Чен Бо, министарка за европске интеграције у Влади Србије Јадранка Јоксимовић, Амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Њ. Е. Сем Фабрици, стална представница УНДП-а Франсин Пикап присуствовали су примопредаји донације на аеродрому Никола Тесла.

Донациија се састоји од 100.000 заштитних маски, 500.000 пари медицинских рукавица, 10.000 заштитних униформи, 30.000 медицинских визира, 20 уређаја за детекцију повишене температуре и 25.000 Цовид-19 тестова.

Директор компаније ХБИС Сербиа Сонг Сихаи је премијерки Брнабић пренео речи председника ХБИС Групе Ју Јонга, који је поручио: “У овом тренутку, иако се налазим у Кини, моје срце је у Србији.”

“У ситуацији избијања коронавируса широм света, сви људи треба да се удруже против заједничког “непријатеља“. У посебном периоду борбе против новог коронавируса у Србији, ХБИС Група чврсто стоји уз српски народ како би превазишао тешкоће“, наставио је Сонг.

“Ова донација је поклон ХБИС Групе српској Влади и народу и представља израз пријатељства између народа двеју земаља. Србију и Кину везује “челично пријатељство”. У протеклих неколико година ХБИС Група има подршку српске Владе и пријатељског српског народа, а посебно су остварене дубоке везе са запосленима у ХБИС Србија. ХБИС корпорација је веома забринута за превенцију и контролу епидемије коронавируса у Србији и све време брине о очувању здравља српског народа и радника ХБИС Србија”, нагласио је директор компаније Сонг Сихаи.

СДН

фото: ХБИС Србија

Comments are closed.