PKC OTKAZAO UGOVORE O RADU ZA 150 ZAPOSLENIH NA ODREĐENO VREME

Fabrika kablova za automobilsku industriju PKC Viring Sistems u Smederevu, zbog smanjenog obima posla, otpustila je 150 radnika koji su radili na određeno vreme, potvrđeno je za „Smederevske novine“ u agenciji Trenkvalder iz Beograda, preko koje su zaposlenih bili angažovani.

-Reč je o zaposlenima koji su imali ugovore o radu na određeno vreme zbog privremeno povećanog obima posla. Od PKC smo dobili nalog da se tim licima urade otkazi, s obzirom na trenutnu situaciju koja se odrazila i na njihovo poslovanje. Sve je u skladu sa zakonom i mi smo u skladu sa potrebama poslodavca za kojeg smo angažovali radnike i postupili – potvrdio je Zoran Bukilić iz ove agencije za naš portal.

Pojašnjava da su ova lica svakako imali ugovore na određeno vreme i da su oni mogli biti raskinuti i u bilo kojoj drugoj situaciji, nevezanoj za trenutnu krizu izazvanu korona virusom.

Iz PKC-a se do sada nisu u javnosti oglašavali u vezi sa ovom informacijom.

Inače, kako nezvanično saznajemo, fabrike ove kompanije u Evropi privremeno su zatvorene, te se smanjen obim posla, neminovno odrazio i na poslovanje u Smederevu.

J. Šešlak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *