HUMANOST NA DELU: SUGRAĐANKA ŠIJE MASKE ZA BOLINICU

Smederevka Nataša Džaković (52) odlučila je da svoje vreme, koje zbog aktuelne situacije mora da provodi kod kuće, troši tako što će svoju umešnost za šivaćom mašinom iskoristiti da pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Naime, kada je čula da su maske neophodne mnogima, odlučila je da ih šije i donira.

-Čula sam da su bolnici i našem porodilištu neophodne maske i odlučila sam da iskoristim to što u domaćinstvu imam šivaću mašinu i da ih šijem. Do sada sam sašila oko 100 maski i one su već odnete u bolnicu i porodilište, a nastavljam i dalje, spremam novu pošiljku – kaže Nataša za „Smederevske novine“.

Ističe da se pridržava svih propisanih mera, da ne izlazi iz kuće i da je ovo bio način da konstruktivno iskoristi svoje vreme. Istovremeno, kao osoba sa invaliditetom, ističe da svako može da da svoj doprinos i pomoć u situaciji u kojoj se nalazimo.

-Smatram da svako treba da doprinese onako kako može. ovo je ujedno i zahvalnost bolnici jer su zaposleni iz ove ustanove donirali krv koja mi je bila neophodna pre 17 godina kada sam operisala kičmu – kaže Nataša.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *