TRI MEDALJE ZA DŽUDO KLUB „MLADOST CARINA“

Takmičari džudo kluba „Mladost Carina“ osvojili su tri medalje međunarodnom takmičenju „Mladost Evrope“ nedavno održanom u Nišu.

-Takmičenje je održano u organizaciji džudo kluba „Šogun“ iz Niša, a učestvovalo je oko 350 takmičara iz Grčke, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Srbije. U konkurenciji mlađih poletarki do 38 kilograma Sofija Kostić, nakon dve pobede u finalu, gubi i uzima srebrnu medalju. U konkurenciji starijih poletarki preko 43 kilograma Nikolina Ivanović, nakon četiri fenomenalne pobede se penje na najviše postolje, osvojivši zlatnu medalju. Milica Radojević u starijim pionirkama do 44 kilograma nakon dve borbe zauzima drugu poziciju i dobija srebro. Njihovi klubski drugari Srtahinja Kostić, Ognjen Kostić, Ognjen Tančić i Maja Živić i pored velikog zalaganja nisu uspeli da se domognu nekog od odličja. Za naš klub ovo je bio prvi turnir za mlađe kategorije ove godine tako da smo zadovoljni postignutim rezultatima – navode u klubu.

Najavljuju da ih naredni ispit za iste kategorije očekuje u Beogradu 15. marta, a dan ranije u istom mestu  takmičarka Kristina Marković predstavljaće Smederevo na juniorskom prvenstvu Srbije, na kojem je učešće izborila na kvalifikljacijama održanim u Velikom Gradištu osvojivši zlatnu medalju.
J.V.
foto: džudo klub „Mladost Carina“

Comments are closed.