STRELJAŠTVO: OSAM ODLIČJA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE

Najuspešniji klub na regionalnom prvenstvu Centralne Srbije u B programu, održanom na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Čair“ u Nišu, bila je  Streljačka družina „Smederevo“ sa osvojenih 8 odličja: 6 pojedinačnih medalja i 2 ekipne titule, saopštavaju iz ove sportske organizacije.
Zlatne medalje su osvojili vazdušnim pištoljem Dušan Bojić, u mlađejuniorskoj kategoriji i Anđela Radojičić, u kategoriji kadetkinja vazdušnom puškom. Srebrnu medalju vazdušnom puškom osvojio je Lazar Subotić u kategoriji kadeta, dok je u kategoriji mlađih juniora osvojio bronzanu, kao i Anđela Radojičić. Luka Milivojević je takođe, osvojio bronzu za mlađe juniore vazdušnim pištoljem. Vazdušnom puškom ekipa kadetkinja SD „Smederevo“ je prvak Centralne Srbije, dok su u kategoriji mlađih juniorki vicešampionke.
Pojedinačno su osvojene dve zlatne, jedna srebrna i tri bronzane medalje.
-Najuspešnija je bila Anđela Radojičić sa osvojene dve medalje vazdušnom puškom. U kategoriji kadetkinja osvojila je titulu prvakinje Centralne Srbije, a za mlađe juniorke bila je treća. U istoj disciplini dve medalje je osvojio i Lazar Subotić. U kategoriji kadeta bio je drugi, a za mlađe juniore treći. Prvak Centralne Srbije je i Dušan Bojić u disciplini vazdušni pištolj u kategoriji mlađih juniora. Istim oružjem i istoj kategoriji Luka Milivojević je osvojio bronzanu medalju – navode u klubu.
Prvakinje Centralne Srbije u kategoriji kadetkinja vazdušnom puškom su Anđela Radojičić, Ivona Bojić i Natalija Jovanović, a vicešampionke u kategoriji mlađih juniorki su Anđela Radojičić, Natalija Tasić i Ivona Bojić.
Na regionalnom prvenstvu učestvovali su još i kadeti u disciplini vazdušna puška Lazar Popović i Nikola Manojlović, kao i Katarina Milovanović u disciplini vazdušni pištolj mlađe juniorke.
Prvenstvo Centralne Srbije je bilo kvalifikaciono, a svi naši strelci ispunili su potrebne uslove za nastup na državnom, koje će se održati na našem strelištu u Smederevu, 21/22. marta. Pre ovog takmičenja strelci „Smedereva“ učestvovaće i na Prvenstvu Srbije za seniore, koje će se održati u Gornjem Milanovcu narednog vikenda, a vikend posle toga je rezervisan za treće kolo kupa Srbije u B programu, koje će se održati u Beogradu, dok će se najbolji okupiti u Smederevu, na finalnom takmičenju krajem marta.
Četvrto kolo Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom održaće se 13. marta na našem strelištu.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *