СТРЕЉАЧКА ДРУЖИНА „СМЕДЕРЕВО“ ДОБИТНИК ПЛАКЕТЕ ЗА ДОПРИНОС И РАЗВОЈ ШКОЛСКОГ СПОРТА

На свечаној церемонији, поводом 50 година Савеза за школски спорт Србије, Жељко Танасковић, председник Савеза, Стрељачкој дружини „Смедерево“ уручио је плакету за допринос и развој школског спорта, саопштено је из ове спортске организације.

Стрељачка дружина „Смедерево“ добила је плакету за допринос развоју школског спорта у Србији, поводом обележавања јубилеја, 50. годишњице Савеза за школски спорт. На свечаној церемонији која је синоћ одржана у хотелу Цроwне Плаза у Београду плакету је директору дружине Бобану Маринковићу, уручио Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије.
Наша дружина је једини спортски клуб који је добио ову плакету, а међу именима која су се нашла на списку добитника су Олимпијски комитет Србије, Спортски савез Србије и Београда, Атлетски, Гимнастички, Одбојкашки, Кошаркашки, Рукометни, Фудбалски и Џудо савез Србије, министар спорта Вања Удовичић, државни секретар за спорт Предраг Перуничић, Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство спољних послова и други. Плакету су добили и пензионисани координатори Савеза за школски спорт у Србији, па се тако међу добитницима нашла и наша дугогодишња сарадница Зорица Мијатовић, координатор за Подунавски округ.
Током последњих 15 година, а посебно од 2012. године, када је у Спортској хали Смедерево отворено ново ваздушно стрелиште, сва републичка, односно државна првенства у стрељаштву која се организују у оквиру школског спорта, поверена су и реализована од стране Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање у Смедереву и Стрељачке дружине „Смедерево“.
Савез за школски спорт Србије је невладина организација. Бави се организацијом школских спортских такмичења од 1969/70. године. Поред такмичења Савез је покренуо пројекат „Спорт у школе“ који окупља децу од 1. до 4. разреда основне школе и подстиче их да се баве спортом. У програму Савеза су и Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије које се одржавају на сваке 4 године праћене Олимпијским пламеном као и пројекти „Ђак репортер“, „Здраво растимо“ и „Твој лајк за наш плес“. Члан је Међународне федерације школског спорта (ИСФ) од 2005. године. Пуноправни је члан Спортског савеза Србије. Сви програми Савеза су под покровитељством Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *