STRELJAČKA DRUŽINA „SMEDEREVO“ DOBITNIK PLAKETE ZA DOPRINOS I RAZVOJ ŠKOLSKOG SPORTA

Na svečanoj ceremoniji, povodom 50 godina Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković, predsednik Saveza, Streljačkoj družini „Smederevo“ uručio je plaketu za doprinos i razvoj školskog sporta, saopšteno je iz ove sportske organizacije.

Streljačka družina „Smederevo“ dobila je plaketu za doprinos razvoju školskog sporta u Srbiji, povodom obeležavanja jubileja, 50. godišnjice Saveza za školski sport. Na svečanoj ceremoniji koja je sinoć održana u hotelu Crowne Plaza u Beogradu plaketu je direktoru družine Bobanu Marinkoviću, uručio Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.
Naša družina je jedini sportski klub koji je dobio ovu plaketu, a među imenima koja su se našla na spisku dobitnika su Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije i Beograda, Atletski, Gimnastički, Odbojkaški, Košarkaški, Rukometni, Fudbalski i Džudo savez Srbije, ministar sporta Vanja Udovičić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo spoljnih poslova i drugi. Plaketu su dobili i penzionisani koordinatori Saveza za školski sport u Srbiji, pa se tako među dobitnicima našla i naša dugogodišnja saradnica Zorica Mijatović, koordinator za Podunavski okrug.
Tokom poslednjih 15 godina, a posebno od 2012. godine, kada je u Sportskoj hali Smederevo otvoreno novo vazdušno strelište, sva republička, odnosno državna prvenstva u streljaštvu koja se organizuju u okviru školskog sporta, poverena su i realizovana od strane Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“.
Savez za školski sport Srbije je nevladina organizacija. Bavi se organizacijom školskih sportskih takmičenja od 1969/70. godine. Pored takmičenja Savez je pokrenuo projekat „Sport u škole“ koji okuplja decu od 1. do 4. razreda osnovne škole i podstiče ih da se bave sportom. U programu Saveza su i Olimpijske sportske igre učenika Republike Srbije koje se održavaju na svake 4 godine praćene Olimpijskim plamenom kao i projekti „Đak reporter“, „Zdravo rastimo“ i „Tvoj lajk za naš ples“. Član je Međunarodne federacije školskog sporta (ISF) od 2005. godine. Punopravni je član Sportskog saveza Srbije. Svi programi Saveza su pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *