STRELJAŠTVO: JEDNO DRUGO I DVA TREĆA MESTA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U NIŠU

Na državnom prvenstvu za juniore SD „Smederevo“ osvojila je drugo mesto u disciplini vazdušni pištolj i treće mesto u disciplini vazdušna puška. Naš miks tim pištoljem Dušan Bojić i Katarina Milovanović, takođe je bio treći, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.

Strelci „Smedereva“ ostvarili su veliki uspeh na proteklom juniorskom Prvenstvu Srbije, koje je održano za vikend, na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Čair“ u Nišu. Juniori u disciplini vazdušna puška osvojili su treće mesto ekipno sa 1.819,1 krug. U ekipi su bili Veljko Ilić, Nemanja Adamović i Lazar Belić. Prvaci Srbije su iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 1.839,6 krugova, a vicešampioni iz SK „Novi Beograd Ušće“ sa 1.838,7 krugova. Pojedinačno od smederevskih juniora Ilić se plasirao u finale, u kome se za medalje bori 8 najboljih iz kvalifikacija. U kvalifikacijama je bio treći sa 618,5 krugova, a finale je završio kao sedmi. Blizu finala bio je Adamović. Sa 607,5 krugova bio je dvanaesti. U finale se ulazilo sa 609,9 krugova. Beljić je bio 21. sa 593,1 krug. Nastupila su 32 juniora i 5 ekipa.
Juniorke „Smedereva“ u istoj disciplini zauzele su sedmo mesto sa 1.821,1 krug. Ekipu sa činile Natalija Tasić, Anđela Radojičić i Natalija Jovanović. Tasićeva kao i prošle nedelje nije imala sreće, pa joj je plasman u finale opet izmakao. Ali, ovoga puta i Radojičićevoj. Tasić je bila deveta sa 618 krugova, a Radojičić deseta sa 617,8 krugova. U finale se ulazilo sa 619,5 krugova. Jovanovićeva je bila 45. sa 585,3 kruga. Pojedinačno su učestvovale 53 juniorke i 11 ekipa.
Istog dana nastupali su i Dušan Bojić i Katarina Milovanović u miks timu vazdušnim pištoljem i osvojili su bronzanu medalju. Takmičenje u miks timovima je održano po novim pravilima, po kojima će se ova disciplina održati i na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Naš par je prvi deo kvalifikacija od 30 dijabola završio na četvrtom mestu sa 518 krugova i plasirao se u drugi deo kvalifikacija u kome nastupa osam najboljih timova iz prethodnih kvalifikacija, U drugom delu se gađa 20 dijabola. Timovi koji osvoje prvo i drugo mesto plasiraju se u meč za zlato, a timovi koji zauzmu treće i četvrto mesto u meč za bronzu. Tim „Smedereva“ je i nakon drugog dela osvojio četvrto mesto sa 353 kruga i dobio priliku da se bori za bronzanu medalju protiv tima „Sava-Mesarci“, koji je bio treći. U mečevima za medalje gađa se po jedan hitac, sabiraju rezultati oba člana tima, bolji dobija 2 poena, a ako je rezultat izjednačen svaki tim dobije po poen. Pobednik je onaj tim koji prvi sakupi najmanje 16 poena. Tim „Smedereva“ je u vrlo neizvesnom meču pobedio tim „Sava-Mesarci“ sa 16:14. U meču za zlato tim „Novi Sad 1790“ je sa istim rezultatom pobedio tim „Bor 030“. Takmičilo se 6 timova.
Drugi takmičarski dan bio je rezervisan za pojedinačna i ekipna nadmetanja u disciplini vazdušnim pištoljem i miksu puškom. Juniori „Smedereva“ su došli do ekipne vicešampionske titule sa 1.551 krugom. U ekipi su bili Dušan Bojić, Petar Kostić i Luka Milivojević. Ekipnu titulu osvojio je SK „Aleksa Dejović“ iz Užica sa 1.581 krugom, a treće mesto Klub streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa 1.548 krugova. Bojić se sa 534 kruga kao osmi plasirao u finale koje je završio na petom mestu. Kostić je zabeležio svoj lični rekord od 530 krugova i takmičenje završio na odličnom desetom mestu. Milivojević je sa 487 krugova je bio 26. Pojedinačno se takmičilo 28 juniora, a ekipno 6 klubova.
U takmičenju miks timova vazdušnom puškom Veljko Ilić i Natalija Tasić su takmičenje završili u drugom delu kvalifikacija na šestom mestu. Takmičilo se 9 timova.
Na smederevskom strelištu u petak će se održati treće kolo 12. Smederevske lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.
Sledeće takmičenje za strelce „Smedereva“ iz kalendara Streljačkog saveza Srbije je u nedelju, 23. februara, ponovo u Nišu, gde će održati drugo kolo Kupa Streljačkog Saveza Srbije u B programu vazdušnim oružjem za pionire/pionirke, kadete/kadetkinje, mlađe juniore/juniorke.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Comments are closed.