VESLANJE: DRUGO MESTO NA DRŽAVNOM PRVENSTVU NA ERGOMETRIMA

Veslači Smedereva zauzeli su drugo mesto na državnom prvenstvu na ergometrima koje je proteklog vikenda, u organizaciji VK Begej, održano u Zrenjaninu, sapšteno je iz VK Smederevo. Prvo mesto sa 105 bodova pripalo je Partizanu, Smederevo je bilo drugo sa 51 bodom, a na trećem mestu su se našli veslači Crvene zvezde.

Smederevci su osvajanjem devet medalja u svim kategorijama potvrdili konstantnost i kvalitet u radu.

-U konkurenciji seniora Aleksandar Filipović je bio treći sa rezultatom 5.53,2 minuta. Odličan rezultat plasmanom na šestom mestu ostvario je Veselin Savić koji je deonicu od 2000 metara izveslao za 5.59,1. U konkurenciji mlađih seniora Marko Torbica je bio odličan treći sa vremenom 6.2o minuta. Miroslav Jovanović je pokazao da bronza iz Praga nije slučajnost. Bio je najbolji u konkurenciji juniora u vremenu 6.13 minuta. Mlađe kategorije su takođe bile odlične. Kadetkinja Milica Mladenović je bila prva, kao i pionirka Jovana Vučić, a Anastazija Jovanović je zauzela treće mesto na pobedničkom postolju. U konkurenciji pionira Lazar Živanović se okitio srebrnom medaljom – navode u klubu.

Dodaju da su medalje osvajali i smederevski veterani. Nikola Otašević je bio najbolji u kategoriji do 49 godina, a Stefan Stojković je osvojio zlato u kategoriji veterana do 39. godina.

SDN

foto: VK Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *