STRELJAŠTVO: 11 MEDALJA NA PRVENSTVU CENTRALNE SRBIJE

Najuspešniji klub na regionalnom prvenstvu Srbije u A programu bila je naša Streljačka družina „Smederevo“ sa osvojenih čak 11 odličja: 8 pojedinačnih medalja i 3 ekipne titule. Medalje su osvojili vazdušnim pištoljem Dušan Bojić, dve zlatne i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji, Luka Milivojević, bronzu za juniore i Katarina Milovanović najbolja juniorka i druga seniorka. Vazdušnom puškom Veljko Ilić je treći kod juniora i drugi kao senior, a Natalija Tasić je osvojila bronzanu medalju kao juniorka. Titule prvaka Centralne Srbije naši strelci su osvojili u juniorskim kategorijima vazdušnim pištoljem i puškom, a u kategoriji seniora naša ekipa vazdušnom puškom ponela je titulu vicešampiona, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.

Najveći broj medalja na Prvenstvu centralne Srbije u A programu, koje je održano juče na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, osvojila je upravo Streljačka družina „Smederevo“, čak 11: četiri zlatne, tri srebrne i četiri bronzane. Najuspešniji je bio Dušan Bojić, koji je vazdušnim pištoljem osvojio duplu krunu. Zlatne medalje pripale su mu i u juniorskoj i u seniorskoj kategoriji pojedinačno, a ekipno sa Lukom Milivojevićem i Petrom Kostićem postali su prvaci Centralne Srbije! Luka Milivojević je osvojio i bronzanu medalju u juniorskoj kategoriji. Katarina Milovanović je vazdušnim pištoljem bila najbolja juniorka i druga u kategoriji seniorki.
Najuspešniji strelac vazdušnom puškom je Veljko Ilić. U kategoriji juniora osvojio je bronzanu, a u kategoriji seniora srebrnu medalju. Ekipno sa Nemanjom Adamovićem i Lazarom Beljićem osvojili su šampionsku titulu i postali juniorski prvaci Centralne Srbije, kao i juniori u disciplini vazdušni pištolj. Ista ekipa u kategoriji seniora osvojila je vicešampionsku titulu. Natalija Tasić osvojila je bronzanu medalju u kategoriji juniorki, kao i u ekipi sa Anđelom Radojičić i Natalijom Jovanović.
Regionalno prvenstvo je bilo kvalifikaciono, a svi naši strelci ispunili su potrebne norme za nastup na državnom, koje će se u juniorskim kategorijama održati u Nišu u februaru, a u seniorskim u martu u Gornjem Milanovcu.
Na strelištu u Sportskoj hali Smederevo u petak 31. januara održaće se drugo kolo 12. Smederevske lige u streljaštvu u seniorskim kategorijama. Zainteresovani pojedinci i ekipe mogu se i dalje prijavljivati za učešće, jer se za konačni plasman računa pet najboljih rezultata iz sedam kola. Sve informacije o tome kako učestvovati u Smederevskoj ligi u streljaštvu mogu se dobiti na fesjbuk stranici Streljačke družine „Smederevo“ i na samom strelištu.

SDN

Foto: Streljačka družina Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *