SNS SMEDEREVO: NEGUJEMO DUH SVETOSAVLJA

Radi negovanja svetle svetosavske tradicije, oživljavanja lika i dela najvećeg srpskog prosvetitelja, grad Smederevo ovog januara po 31. put organizuje  Svetosavske svečanosti, rekla je Marina Tirnanić, članica Gradskog veća zadužena za kulturu, obraćajući se javnosti u sedištu lokalnog odbora Srpske napredne stranke.

-Za nama su značajni jubileji, obeležavanje 800 godina vladavine Nemanjića, najuticajnije srpske srednjevekovne dinastije, prošla godina bila je i u znaku obeležavanja 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i postavljenje Save za njenog prvog arhiepiskopa. Bogatim i raznovrsnim obrazovnim i kulturno-umetničkim programima, u čijoj su pripremi učestvovale sve ustanove kulture, obrazovanja, pravoslavna crkva i lokalna samouprava, dostojanstveno će se i ove godine obeležiti svetosavlje u Smederevu – rekla je Marina Tirnanić, predstavivši potom celokupan program ove manifestacije.

Ujedno, pozvala je sve građe Smedereva i goste iz okolnih gradova da posete sve besplatne svetosavske programe u Smederevu i da time doprinesu „negovanju kulta Svetog Save koji je više od 800 godina čuvar srpskog nacionalnog identiteta

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *