SMEDEREVSKA KUGLANA DOMAĆIN POJEDINAČNOG PRVENSTVA SRBIJE

U organizaciji Sportske hale i kuglaškog kluba Tvrđava u smederevskoj kuglani održano je pojedinačno prvenstvo Srbije za seniorke, na kojem su se nadmetale takmičarke iz Kostolca.
-Nama je velika čast pripala od strane Kuglaškog saveza Republike Srbije da, u suorganizaciji sa Sportskom halom,budemo domaćini ovog takmičenja. Trudićemo se da budemo dobri organizatori i domaćini, kako bi ovo takmičenje ušlo u zvanični kalendar Kuglaškog saveza Srbije – kaže za naš portal Đorđe Klarić, predsednik KK „Tvrđava“.
Kuglaški klub Tvrđava relativno je mlad, osnovan 2018. godine, a u narednom periodu pokušaće da okupi što više takmičara i izbori mesto u višem rangu takmičenja.
-Trenutni ciljevi su, naravno, viši rang, jer krenuli smo od tog najnižeg, početnog, a to je Srpska liga grupa Centar, i imamo težnju da se nađemo u višem rangu. Što se tiče ženskog takmičenja i članova kluba, radimo za sada na tome, na podmlatku, da privučemo što više omladine, dece i što više žena, da se takmiči u ovom plemenitom sportu, koji je u kategoriji viteškog nadmetanja – navodi Klarić.
U klubu kažu da su uređenjem dela prostora u Sportskoj hali, koji je opremljen po najvišim standardima, dobili mogućnost ne samo da ovaj sport u Smederevu razvijaju, već da u naš grad dovedu i neka od najznačajnijih takmičenja u kuglanju koja prevazilaze i okvire naše zemlje.
-Zahvaljujemo se gradu Smederevu koji je na inicijativu kuglaških klubova, našeg i Kuglaškog kluba Smederevo, opremio ovu kuglanu, koja je zadnja reč tehnike, imamo težnju da sd bude domaćin evropskih i svetskih prvenstava, ispunjavamo te uslove, imamo licencu Kuglaškog saveza Srbije da možemo da organizujemo i ta veća takmičenja – ističe Klarić.
Najveći broj klubova u ovom sportu registrovan je u Vojvodini, ali je interesovanje za kuglanje i u Centralnoj Srbiji na zavidnom nivou. O kvalitetu takmičara najbolje govori činjenica da je muška seniorska reprezentacija Srbije pet puta bila prvak sveta i prvak Evrope. Klarić napominje da imamo veći uspeh na međunarodnim takmičenjima od, npr. jedne Nemačke, koja ima oko 120.000 registrovanih kuglaša. Zato nisu bez osnova nade ovdašnjih pasioniranih kuglaša da bi i Smederevski klubovi, sa uslovima koje imaju, u narednom periodu mogli da bude dobra baza za selekciju najboljih takmičara i reprezentativaca u ovom sportu.

J.V.

foto: SD novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *