SNS SMEDEREVO: IZDVAJANJE ZA SPORT NIJE TROŠAK, NEGO ULAGANJE

Osvrnuvši se na zavidne rezultate koje su smederevski sportisti postigli u godini za nama, član Gradskog veća Saša Branežac istakao je u obraćanju medijima u sedištu gradskog odbora SNS-a, da izdavajenje za sport nije trošak, već ulaganje u fizičko i mentalni zdravlje građana.
-Najrazvijenije zemlje sveza imaju ozbiljne studije koje su matematčki izračunale da svaki dinar, dolar ili evro uložen u sport se vraća u razmeri 1:7 u vidu zdravstvenog i socijalnog osiguranja. Zato smatramo da sve ono što damo za sport će se sigurno dugoročno vratiti kroz zdravlje, i psihičko i fizičko i stabilnost ljudi i naše dece i generacija koje dolaze posle nas – rekao je Branežac.
Napomenuo je da će ove godine iz budžeta grada, umesto dosadašnjih 110, biti izdvojeno 180 miliona za rad sportskih klubova i organizacija.
-Kada kažete 110 miliona, to je velik novac, ali je po egzaktnim podacima Stalne konferencije gradova i opština, iznosio 2,66 posto tadašnjeg budžeta izdvajanja za sport, što je bilo ispod republičkog proseka, koji se kreće između 3,15 do 5,26. Sada sa novim budžetom, a i budžet grada je porastao, taj procenat ne raste toliko, ali dolazimo na tu neku zlatnu sredinu, tako da ćemo sa ovih 180 miliona imati 3,83 procenta izdvajanja za sport – istakao je Branežac.
Na kraju, istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa Savezom sportova i Savezom za školski sport, što je rezultiralo brojnim zajedničkim akcijama organizovanim prethodne godine.

J.V.

foto: SD novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *