MEMORIJALNA GALERIJA „DUŠAN STARČEVIĆ“ OBJAVILA KONKURS ZA IZLAGAČE

Memorijalna galerija „Dušan Starčević“ u Smederevskoj Palanci objavila je konkurs za izlaganje u svom prostoru za sezonu 2020. Kako je navedeno u uslovima konkursa, pravo učešća imaju umetnici do 40. godina, a rok za dostavu prijava je 15. decembar.

-Prijavu mogu dostaviti autori, grupe autora, likovni kritičari, kustosi s predlogom autorskih koncepcija. Mogu se prijaviti samostalne i grupne izložbe, performansi, interdisciplinarni projekti. Prijava treba da sadrži detaljni opis programa, vizuelni materijal o izložbi – projektu (fotografije, crteži, skice, nacrti i sl.), biografiju umetnika, podatke o autorima ukoliko se radi o zajedničkom projektu, opis prostornih potreba, opis tehničkih potreba (videoprojektori, ozvučenje, postamenti i sl.). Prijave razmatra Umetnički savet Memorijalne galerije „Dušan Starčević“, a rezultati  konkursa će biti objavljeni 30. decembra. Primljeni učesnici će biti imejlom obavešteni o rezultatima konkursa – navodi se u uslovima konkursa.

Obaveze Memorijalne galerije „Dušan Starčević“ su štampanje kataloga i medijska promocija izlagača. Obaveza izlagača je dopremanje i otpremanje radova o svom trošku, kao i da jedan od izloženih radova, po izboru Galerije ili po dogovoru, ostaje u vlasništvu Memorijalne galerije „Dušan Starčević“. Ukoliko izlagač ne prisustvuje otvaranju svoje izložbe, ostavlja dva rada, navode u konkursu.

Prijave se dostavljaju na imejl: memgaldusan@gmail.com.

SDN

foto: Fejsbuk stranica Memorijalna galerija „Dušan Starčević“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *