МЕМОРИЈАЛНА ГАЛЕРИЈА „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ ОБЈАВИЛА КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧЕ

Меморијална галерија „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци објавила је конкурс за излагање у свом простору за сезону 2020. Како је наведено у условима конкурса, право учешћа имају уметници до 40. година, а рок за доставу пријава је 15. децембар.

-Пријаву могу доставити аутори, групе аутора, ликовни критичари, кустоси с предлогом ауторских концепција. Могу се пријавити самосталне и групне изложбе, перформанси, интердисциплинарни пројекти. Пријава треба да садржи детаљни опис програма, визуелни материјал о изложби – пројекту (фотографије, цртежи, скице, нацрти и сл.), биографију уметника, податке о ауторима уколико се ради о заједничком пројекту, опис просторних потреба, опис техничких потреба (видеопројектори, озвучење, постаменти и сл.). Пријаве разматра Уметнички савет Меморијалне галерије „Душан Старчевић“, а резултати  конкурса ће бити објављени 30. децембра. Примљени учесници ће бити имејлом обавештени о резултатима конкурса – наводи се у условима конкурса.

Обавезе Меморијалне галерије „Душан Старчевић“ су штампање каталога и медијска промоција излагача. Обавеза излагача је допремање и отпремање радова о свом трошку, као и да један од изложених радова, по избору Галерије или по договору, остаје у власништву Меморијалне галерије „Душан Старчевић“. Уколико излагач не присуствује отварању своје изложбе, оставља два рада, наводе у конкурсу.

Пријаве се достављају на имејл: memgaldusan@gmail.com.

СДН

фото: Фејсбук страница Меморијална галерија „Душан Старчевић“

 

Comments are closed.