ŠEST MEDALJA ZA KARATE KLUB „LOTOS“ NA SVETSKIM TAKMIČENJIMA

Na 13. Svetskom kupu Svetske karate konfederacije za kadete, juniore i seniore i Svetkom prvenstvu za mlade u karateu, u organizaciji Svetske karate konfederacije i Srpske karate unije, održanom u beogradskom Sportskom centru Banjica, takmičari karate kluba „Lotos“ u sastavu reprezentacije Srbije ostvarili su odličan rezultat osvojivši dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

U borbama pojedinačno zlato na Svetskom kupu osvojila je Neda Đorđević koja je, nakon tri vezane borbe u kojima je savladala protivnice, pobedila takmičarku iz Severne Irske rezultatom 2:0. Neda se borila u kategoriji do 50 kulograma i starosti 12-13 godina. U borbama karatista uzrasta 12-13 godina i kategoriji -55kg srebro je poneo Dušan Živković. Prošle godine Neda Đorđević je osvojila evropsko zlato u Rumuniji i obećala juriš na svetsko zlato, do koga je i došla na Svetskom kupu u Beogradu.
Bilansu uspeha reprezentativaca koji svoju veštinu usavršavaju u karate klubu „Lotos“ pripadaju i rezultati u borbama pojedinačno na Svetskom prvenstvu: zlato koje je osvojila seniorka Marija Pejić u kategoriji preko 60 kilograma, srebrna medalja u konkurenciji starijih kadeta čiji je nosilac Stefan Petković ( do65 kilograma), srebrna medalja koju je osvojila Marijana Stojković, drugoplasirana u konkurenciji mlađih kadetkinja, u kategoriji preko 55 kilograma. Bronzana medalja u seniorskoj konkurenciji pripala je Milini Vasić, u kategoriji preko 60 kilograma.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *