SAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA DONIRAO DEFIBRILATOR HITNOJ POMOĆI

Savet za bezbednost saobraćaja grada Smedereva donirao je Hitnoj pomoći smederevskog Doma zdravlja mobilni defibrilator, koji bi trebalo da ovoj službi pomogne u bržem i efikasnijem zbrinjavanju povređenih u saobraćajnim nesrećama. Reč je o savremenom medicinskom aparatu koji služi za oživljavanje, čija je vredanost nešto niža od 600.000 dinara.

-Svetska iistraživanja pokazuju da, kada su u pitanju saobraćajne nezgode, ukoliko se hitna pomoć odazove u roku od deset minuta, i ukoliko u roku od sat vremena, na licu mesta počne da zbrinjava povređene, najteže posledice mogu da se umanje i za 50 odsto. Da bi sve to mogli da urade moraju da imaju i savremene mobilne aparate, da mogu odmah na licu mesta da reaguju. Savet za bezbednost saobraćaja je prepoznao izuzetan značaj hitne pomoći na smanjivanju najtežih posledica saobraćajnih nezgoda, i ovo je već treća godina kako im doniramo poneki mobilni aparat. Do sada smo uručili dva EKG aparata, jedan defibrilator i dva aspiratora. Nadam se da će ovaj aparat da spase bar neki ljudski život – rekao je Branislav Drobnjaković, član Gradskog veća za resor saobraćaja i bezbednosti.

Direktoka Doma zdravlja Svetlana Mihić Jovanović zahvalila se Savetu za bezbednost saobraćaja na kontinuiraniom donacijama, napomenuvši da im ovo telo uvek izlazi u susret i kupuje aparate koji su neophodni za funkcionisanje Hitne pomoći i na taj način omogućava da rade kvalitetno, brže i bezbednije.

-Ovaj aparat je od izuzetne važnosti i potrebe za naš rad, jer on znači život. Ne koristi se stalno, na svu sreću, nema svkodnevno saobraćajnih udesa, ali nam je veoma neophodan. Posebno je važno da je aparat obezbeđen ovom trobom, s obzirom na to da se koristi na terenu, što će nam olakšati rad, ali i značiti za njegovu zaštitu. Zahvaljujem se u ime tima Službe u kojoj radim svima koju su preduzeli sve da mi do ovog aparata dođemo  – rekla je Jasmina Maksimović, načelnica službe Hitne medicinske pomoći, naglasivši da je osim za gradskog i seosko područje, smederevska Hitna pomoć zadužena i za jedan deo autoputa.

-Mi ćemo da se trudimo da osluškujemo vaše potrebe, da vas opremamo svime što vam je neophodno, a da se nadamo i verujemo da ćete to što manje koristiti – zaključila je Jasmina Vojinović, članica Gradskog veća za lokalni ekonomski razvoj, infrastrukturu i mesne zajednice.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *