САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ДОНИРАО ДЕФИБРИЛАТОР ХИТНОЈ ПОМОЋИ

Савет за безбедност саобраћаја града Смедерева донирао је Хитној помоћи смедеревског Дома здравља мобилни дефибрилатор, који би требало да овој служби помогне у бржем и ефикаснијем збрињавању повређених у саобраћајним несрећама. Реч је о савременом медицинском апарату који служи за оживљавање, чија је вреданост нешто нижа од 600.000 динара.

-Светска иистраживања показују да, када су у питању саобраћајне незгоде, уколико се хитна помоћ одазове у року од десет минута, и уколико у року од сат времена, на лицу места почне да збрињава повређене, најтеже последице могу да се умање и за 50 одсто. Да би све то могли да ураде морају да имају и савремене мобилне апарате, да могу одмах на лицу места да реагују. Савет за безбедност саобраћаја је препознао изузетан значај хитне помоћи на смањивању најтежих последица саобраћајних незгода, и ово је већ трећа година како им донирамо понеки мобилни апарат. До сада смо уручили два ЕКГ апарата, један дефибрилатор и два аспиратора. Надам се да ће овај апарат да спасе бар неки људски живот – рекао је Бранислав Дробњаковић, члан Градског већа за ресор саобраћаја и безбедности.

Директока Дома здравља Светлана Михић Јовановић захвалила се Савету за безбедност саобраћаја на континуираниом донацијама, напоменувши да им ово тело увек излази у сусрет и купује апарате који су неопходни за функционисање Хитне помоћи и на тај начин омогућава да раде квалитетно, брже и безбедније.

-Овај апарат је од изузетне важности и потребе за наш рад, јер он значи живот. Не користи се стално, на сву срећу, нема свкодневно саобраћајних удеса, али нам је веома неопходан. Посебно је важно да је апарат обезбеђен овом тробом, с обзиром на то да се користи на терену, што ће нам олакшати рад, али и значити за његову заштиту. Захваљујем се у име тима Службе у којој радим свима коју су предузели све да ми до овог апарата дођемо  – рекла је Јасмина Максимовић, начелница службе Хитне медицинске помоћи, нагласивши да је осим за градског и сеоско подручје, смедеревска Хитна помоћ задужена и за један део аутопута.

-Ми ћемо да се трудимо да ослушкујемо ваше потребе, да вас опремамо свиме што вам је неопходно, а да се надамо и верујемо да ћете то што мање користити – закључила је Јасмина Војиновић, чланица Градског већа за локални економски развој, инфраструктуру и месне заједнице.

Ј.В.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *