PEHAR EVROPSKIH ŠAMPIONA U SMEDEREVU

Pehar koji je muška odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila na poslednjem Evropskom prvenstvu narednih  nedelju dana biće „gost“ Smedereva, a prvi su u prilici da ga vide bili članovi smederevskih odbojkaških klubova i učenici OŠ „Jovan Cvijić“. Odbojkaški savez Srbije u saradnji sa  lokalnim samoupravama akcijama promocije ovog sporta obuhvatiće 17 gradova Srbije, među kojima je i Smederevo.

-Danas je i Međunarodni dan deteta, a deca su najosetljiviji deo društva, potrebna im ja zaštita. Dečja prava su temelj izgradnje naprednog društva kome težimo i obeležavanjem ovog dana na ovaj način želimo da ih usmerimo da neguju prave vrednosti, da radom trudom, strpljenjem mogu da stignu do cilja, to su nam najbolje pokazali naši reprezentativci osvojivši evropsko zlato i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. I da znaju da to ne važi samo za sport, već i za sve druge oblasti kojima se bave – rekla je Svetlana Mihajlović, članica Gradskog veća za prosvetu i obrazovanje.

Prisutni su bili u prilici da se sa peharom slikaju, a učenici nisu krili radost što je njihova škola domaćin jednog ovakvog događaja.

-Čast mi je da pozdravim sve vas i da se zahvalim, pre svega, Odbojkaškom savezu Srbije na ovoj poseti koja je za nas izuzetno značajna. Rezultati naših zlatnih odbojkaša i odbojkašica i ovaj pehar koji danas stoji ispred nas, inspirušu našu decu da se bave sportom i da vole sport. Danas je i međunarodni dan deteta. Draga deco, ja vas molim da zamenite mobilne telefone, igrice, kompjutere i društvene mreže loptom, da se bavite sportom, da uživate u sportu, jedino ćete tako biti srećni i rasterećeni – rekla je obrativši se okupljenima Dragica Golubović, direktorka OŠ „Jovan Cvijić“.

Najavljeno je da će pomenuti pehar stići i u OŠ „Dositej Obradović“ (22. novembar, 11:30), Tehničku školu (26. novembar, 13:00), OŠ „Dimitrije Davidović (27. novembar, 13:00) i OŠ „Branko Radičević“ (28. novembar, 12:00).

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *