EDUKATIVNI PROGRAMI FONDACIJE „TIJANA JURIĆ“ U ŠKOLI U RADINCU

Sa željom da razvije svest o zajedničkoj odgovornosti svih činilaca u obrazovanju i vaspitanju dece, učenika, roditelja i nastavnika, OŠ ,,Ivo Andrić“ u Radincu organizovaće edukativne programe posvećene nasilju, bezbednosti i zaštiti dece, najavljuju iz ove osnovnoškolske ustanove.
U utorak, 19. novembra 2019. gost radinačke škole biće Igor Jurić sa svojim saradnicima koji će za roditelje i učenike sedmog i osmog razreda realizovati programe Fondacije ,,Tijana Jurić“ – tribina ,,Ukradena bezbednost“, predavanje ,,Tijana klik“ i predstavu ,,Krivac je tamo negde“.

-Tribina „Ukradena bezbednost“ je edukativni program namenjen roditeljima o temama o kojima se u Srbiji retko govori – o pedofiliji, trgovini ljudima, trgovini organima, seksualnoj i radnoj eksploataciji, sektama i svim drugim opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i na internetu, dok je za učenike namenjeno predavanje „Tijana na klik“ koje za temu ima bezbednu upotrebu interneta, ali i njegovu zloupotrebu i zamke. Predstava „Krivac je tamo negde“ namenjena je učenicima uzrasta od 13 do 17 godina. reč je o edukativnoj predstavi koja, kroz interakciju sa gledaocima i postavljanje pitanja o krivici i odgovornosti, govori o odnosu prema tuđim postupcima, prvenstveno nasilnim, ali takođe ima za cilj da u deci probudi odgovornost za sopstvene postupke. Rađena je po scenariju i u režiji Vladimira Grbića – navedeno je u najavi.

Prateći program ovih aktivnosti u školi je izložba ,,Reci NE nasilju u svetu i budi bezbedan na netu!“, koju su pripremili učenici starijih razreda, članovi novinarske sekcije, Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima.

Pored ovih aktivnosti, tokom ove nedelje učenici sedmog i osmog razreda će na nekoliko tribina i radionica upoznati učenike petog i šestog razreda sa temom nasilja i savetima o zaštiti na društvenim mrežama.

SDN

foto: OŠ „Ivo Andrić“ Radinac

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *