STRELJAŠTVO: HEROJ SRBA NAJUSPEŠNIJA EKIPA NA 17. ŽELETOVOM MEMORIJALU

Streljački klub „Heroj Srba“ je najuspešniji učesnik 17. Memorijalnog turnira „Želibor Mladenović Žele“, koji je održan na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.

Na turniru u znak sećanja na trofejnog strelca Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Streljačke družine „Smederevo“ serijskom vazdušnom puškom ekipno u opštoj kategoriji (seniori i seniorke) pobedio je nekadašnji Želetov drug iz ekipe, Novica Petrović sa 379 krugova. Petrović je imao bolju poslednju seriju od Ervina Šalga iz Streljačke družine „Kikinda“. Bronzanu medalju osvojio je Darko Viner iz SD „Stražilovo“ sa 373 kruga. „Heroj Srba“ je trijumfovala i ekipno sa 1.091 krugom, jedanaest više od drugoplasirane SD „Stražilovo“. Treće mesto zauzela je ekipa Streljačkog kluba „Aranđelovac“.
U kategoriji pionira dominirali su strelci kragujevačkog „Čika Mate“ kojima su pripala sva tri pojedinačna prva mesta i naravno, ekipno. Zlatnu medalju osvojio je Stojan Radenković sa 181 krugom, srebrnu Života Gudžulić sa 173 kruga, a bronzanu Jovan Stanković sa 170 krugova. Ekipno su imali 519 krugova. Drugo mesto zauzela je ekipa SD „Smederevo“ (Lazar Popović, Lazar Subotić i Nikola Manojlović) sa 480 krugova, a treće mesto ekipa SK „Odbrana“ iz Bele Crkve sa 297 krugova.
U kategoriji pionirki dve od 3 medalje otišle su Kragujevčankama. Iva Ćirković je imala bolju poslednju seriju od domaće takmičarke Anđele Radojičić, pa je tako njoj pripala zlatna medalja, sa rezultatom od 171 kruga. Bronzanu medalju osvojila je Iva Pavićević sa 169 krugova. Ekipno je „Čika Mata“ imao 504 kruga, sedam više od „Smedereva“ u kome su pored Radojičićeve bile i Ivona Bojić i Natalija Jovanović.
Pored strelaca iz Smedereva, Kikinde, Stražilova, Aranđelovca, Kragujevca i Bele Crkve, takmičili su se još i strelci iz Gornjeg Milanovca, Vršca i Pančeva, kao i ekipe Samostalnog sindikata HBIS, MB Pehari i Veljanove, koje su tradicionalni učesnici Smederevske lige ustreljaštvu koja uskoro počinje u svom 12. izdanju.

ILIĆU SREBRO I NA DRUGOM KOLU KUPA SRBIJE

Veljko Ilić je sa 621,6 krugova osvojio srebrnu medalju vazdušnom puškom u kategoriji juniora i na drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano na novotovorenom vazdušnom strelištu u Nišu. Pobedio je Marko Ivanović iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 623,0 kruga. Bronzanu medalju osvojio je Đorđe Savić iz Streljačkog kluba „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 619,4 kruga. Drugi smederevski predstavnik u ovoj kategoriji i disciplini, Nemanja Adamović, sa 594,1 krug plasirao se na 18 mesto. Ukupno se takmičilo 23 juniora.
U kategoriji juniorki vazdušnom puškom Natalija Tasić je bila osma sa 619,6 krugova, a Anđela Radojičić sa 609,0 krugova plasirala se na 21 mesto.
Dušan Bojić sa 546 krugova bio je peti, Luka Milovojević sa 516 krugova 11, a Petar Kostić sa 509 krugova 13. u kategoriji juniora vazdušnim pištoljem. Ekipno sa 1.571 krugom plasirali su se na osmo mesto. U kategoriji juniorki vazdušnim pištoljem Katarina Milovanović sa 506 krugova bila je 13.
Posle dva kola kupa bodove za finale imaju Veljko Ilić, Natalija Tasić i Dušan Bojić. Finalisti će biti poznati posle poslednjeg, trećeg kola Kupa koje će se održati krajem decembra u Beogradu.

SDN

foto: Streljačka družina Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *