JKP „ZELENILO I GROBLJA“: APEL SUGRAĐANIMA DA ČUVAJU JAVNE POVRŠINE

Povodom štete pričinjene proteklog vikenda na jednom sportskom terenu u našem gradu, saopštenjem za javnost oglasilo se JKP „Zelenilo i groblja“, koje prenosimo u celosti:

Proteklog vikenda, u noći između subote i nedelje, nepoznati počinioci oštetili su klupe na sportskom terenu Poljanče na početku Rasadničke ulice. Ekipe JKP “Zelenilo i groblja” su nakon saznanja da je pričinjena šteta na javnoj površini, jutros izašle na teren. Utvrđeno je da su klupe prvo posečene testerom, a potom dodatno polomljene.

JKP “Zelenilo i groblja” ovaj slučaj prijavilo je nadležnim organima, a u narednom periodu nastalu štetu ćemo sanirati.

Podsećamo da je naše preduzeće letos radilo na uređenju ovog prostora, a samo nekoliko meseci kasnije, zbog neodgovornih pojedinaca, potrebno je izdvojiti dodatna sredstva za sanaciju već urađenog, umesto da ih iskoristimo za uređenje javnih površina na nekim drugim lokacijama.

Ovom prilikom još jednom apelujemo na sve sugrađane da se savesno ponašaju i čuvaju javnu imovinu, jer ona pripada svim nama. Javne površine uređujemo i zbog naše dece i starijih sugrađana, i zato još jednom pozivamo građane da svojim ponašanjem doprinesu komunalnom redu, da čuvaju javne površine i sve ono što se nalazi na njima, jer je to javno dobro koje koriste svi – navedeno je u saopštenju JKP „Zelenilo i groblja“.

SDN

foto: Fejsbuk