JASNA „TRGUJE“ SVOJIM KADROVIMA ZA MESTO U VLASTI

Da se gradonačelnica Jasna Avramović lako odriče prijatelja i ljudi preko kojih je ostvarivala svoje interese, pokazalo se mnogo puta do sada, ali je malo ko očekivao da će, zarad fotelje, da odustane i od svojih najvernijih saradnika, kojih, u njenom okruženju, doduše, nije mnogo ostalo.
Da je spremna na tako nešto pokazalo se još prilikom smene svoje „desne ruke“, Mirka Đurića, dugogodišnjeg člana Gradskog veća. Nakon pomeranja sa pozicije na koju ga je ustoličila, sebe je pravdala rečima : „Rekla sam mu šta treba da radi, ali on nije slušao“.
Tako je, kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora iz njenog okruženja, sada „pustila niz vodu“ još jednog od svojih najbližih saradnika, iz vremena njenog Pokreta, Bogoljuba Spasojevića, aktuelnog predsednika Skupštine grada, i to posle debakla na konferenciji za novinare koju je sazvao iz potpuno besmislenih razloga (zbog čega o njoj nismo ni izveštavali, prim. autora).
-Iako ga je sama Avramovićeva nagovorila da se oglasi u javnosti, povodom, navodno, nekog teksta u kome je pomenut, ali se pominje i ona, kada je neslavno prošao, „digla je ruke“ i od njega. Zbog gafa, koji im nije bio potreban, a Spasojević jeste prepoznat kao jedan od njenih najbližih saradnika koji nije član Srpske napredne stranke, odlučila je da i njega „žrtvuje“, samo kako bi uspela da sebi obezbedi neku poziciju posle izbora koji slede – kaže naš sagovornik i dodaje:
-Njegov postupak pravdala je činjenicom da on nije član stranke, iako je, u vreme kada je pravljena lista za prethodne izbore, ceo Gradski odbor ubeđivala da se on učlanio u Srpsku naprednu stranku.
Sagovornik navodi i da Avramovićeva ima novu ambiciju za napredovanje u karijeri:
-Njena najnovija želja je da dobije mesto savetnika u nekom ministarstvu, ali će to, bar prema našim saznanjima, teško ići, zbog činjenice da ima mrlju u karijeri, odnosno da će uz njeno ime uvek stajati da je u dva navrata pred smederevskim Višim sudom osuđena za korupciju, uprkos kasnijoj odluci Apelacionog suda – objašnjava naš sagovornik.
Pregovori u vezi sa pokušajem „ubacivanja“ u neko od ministarstava, kako saznajemo, još traju, a da li će molba gradonačelnice biti uslišena, trebalo bi da bude poznato u narednom periodu.

J. Šešlak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *