CZK: KONCERT NADE KOLUNDŽIJE

U Koncertnoj dvorani Centra za kulturu će u petak, 15. novembra, u 20 časova, biti održan koncert naše renomirane pijanistkinje Nade Kolundžije, saopštavaju iz ove ustanove.

Program pod nazivom „O svetlosti, o nežnosti“ čine dela srpskih kompozitora napisanih ili aranžiranih za ovaj muzički projekat koji će putem koncertnih izvođenja, osim u našem gradu, biti predstavljen i u Zrenjaninu, Kragujevcu, Pančevu, Kanjiži, Novom Sadu i Beogradu. Izuzetak u koncepciji programa koji obuhvata kompozicije domaćih autora je kompozicija „Vurdžinal“, uključena u program u znak sećanja na jednog od najvećih srpskih kompozitora, Vuka Kulenovića. Publika će moći da čuje dela Zorana Hristića, Miroslava Savića, Dušana Bogdanovića, Ivana Elezovića, Irene Popović, Teodore Stepančić, Miloša Raičković, Vuka Kulenovića.

Ulaz na program je slobodan

Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, pasionirani promoter savremene muzike. Održala je preko hiljadu koncerata u dvadeset osam evropskih zemalja, i širom sveta (SAD, Kanada, Meksiko, Kina, Indija, Tajland). Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih i nacionalnih nagrada i priznanja. Njene interpretacije zabeležene su na brojnim snimcima radio i televizijskih kuća u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, kao i na 5 LP izdanja i 7 kompakt diskova. Među priznanjima dobijenim tokom poslednjih nekoliko godina izdvajaju se: Nagrada za životno delo Udruženja muzičkih umetnika Srbije (2016), Nagrada „Album godine 2017” revije Muzika klasika za izdanje UDAH/IZDAH: Mala antologija muzike za klavir (1914– 2014), Specijalna zahvalnica za životne zasluge na promociji srpske muzike (2019).

SDN

foto: CZK

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *