PRIJEM I NAGRADA ZA KIK BOKSERE POSLE USPEHA NA SVETSKOM PRVENSTVU

U smederevskoj Gradskoj upravi priređen je prijem za osvajače medalja na Svetskom seniorskom prvenstvu u kik boksu, nedavno održanom u Sarajevu: Aleksandra Menkovića, osvajača zlatne medalje u kategoriji do 81-og kilograma, bronzanog Nikolu Stošića, kapitena reprezentacije i Dejana Pavića, glavnog trenera reprezentacije Srbije, koji je na Svetskom prvenstvu proglašen za najboljeg trenera. Na ostvarenom uspehu, u ime Grada Smedereva, čestitali su im članovi Gradskog veća Jasmina Vojinović i Saša Branežac.

-Želim da vam zahavlim za sve što radite za naš grad i što na najbolji način ime grada promovišete u našoj zemlji i šire. Naše je da kreiramo politiku takvu da sport dobije mesto koje mu pripada u ovom sistemu – rekla je Jasmina Vojinović, članica Gradskog veća za lokalni ekonomski razvoj, infrastrukturu i mesne zajednice.

Na prijemu je saopštena i odluka Grada Smedereva da prisutne sportiste za ostvareni uspeh nagradi iznosom od 100.000 dinara koji će biti uplaćen na račun matičnog kluba.

-Za mene je ovo poseban i emotivan trenutak, jer znam šta znači biti šampion, pogotovu u borilačkom sportu, kao što je kik boks, naročito u sistemu u kojem ste doneli ove medalje i pehar iz Sarajeva. Do krajnjih granica ste davali sebe i omogućili nam da se radujemo i budemo ponosni na vas i na to što dolazite iz našeg grada. To je ono što nama treba, da se izdvajanja za sport vrate takvim rezultatima i dobrim stvarima, kao što ste vi to uradili ovog puta – rekao je Saša Branežac, član Gradskog veća za sport.

Dejan Pavić, glavni trener reprezentacije, zahvalio se na toplom i srdačnom prijemu i podršci koju klub i ovaj sport imaju od lokalne samouprave, jer su im dodeljena sredstva, kako je istakao, pomogla da rade neometano i što bolje se pripreme za Svetsko prvenstvo u Sarajevu. Posebno je istakao uspeh Aleksandra Menkovića, osvajača zlatne medalje.

-Aleksandar Menković je postavio rekord, jer od kad postoji kik boks, još u staroj Jugoslaviji, od 70-tih godina prošlog veka, nikada niko nije uspeo da pobedi pet mečeva u nizu na jednom ovako velikom takmičenju kao što je svetsko prvenstvo. Ono nikad nije bilo jače, što je još i teže. Bilo je nekoliko takmičara koji su imali pet mečeva, ali niko nije uspeo da pobedi u tom petom, ključnom, a Aleksandar Menković, sa samo 23 godine, mlad za ovakav rezultat, uspeo je u kategoriji koja je možda i najteža, 81 kilograma u disciplini K1, koja je najteža, da redom pobedi petoricu protivnika – rekao je Pavić, napomenuvši da je uloženo dosta energije i godine rada da bi se došlo do ovog nivoa.

-Čast mi je što sam na ovako velikom takmičenju predstavljao svoj grad, sebe i svoju državu. Bilo je naporno, teško, dosta smo se spremali, pripreme su bile baš jake, svi smo radili na tome, ja sam sa trenerom radio čitave godine da bi na kraju ovo veliko takmičenje donelo velike rezultate – rekao je zlatni Aleksandar Menković.

Bronzani Nikola Stošić, koji je završio karijeru u amaterskim turnirima, najavio je da će se potruditi da naš grad na najbolji način predstavlja u profesionalnim takmičenjima na kojima će ubuduće učestvovati.

Smederevski sportisti prisustvovaće i svečanom prijemu koji će, povodom uspeha ostvarenog na Svetskom seniorskom prvenstvu u Sarajevu, za reprezentaciju u kik boksu, biti priređen u Ministarstvu omladine i sporta.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *