MEĐUNARODNO KVIZ TAKMIČENJE O NEMANJIĆIMA

Povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve Fondacija Mir Božiji organizuje međunarodno kviz takmičenje pod nazivom Nemanjići. Iz Fondacije navode da je takmičenje predviđeno za decu uzrasta od 10 do 15 godina i pozivaju škole, pravoslavne crkve, udruženja i organizacije iz Srbije, Republike Srpske, regiona i dijaspore ( Evrope, Amerike, Australije, Kanade, Azije i Afrike) da se prijave za učešće.

-Svaka ekipa biće sastavljena od 3 člana. Ekipe mogu da prijavljuju škole, crkve, udruženja i ostale organizacije. Ekipe se spremaju po materijalu koji će pripremiti organizator, a sastoji se od 1000 pitanja i odgovora, kao i druge literature koja im je dostupna. Prijavljene ekipe iz Republike Srpske, Republike Srbije će zajedno sa takmičarima iz regiona, Evrope, Amerike, Australije, Kanade, Azije i Afrike istog dana raditi „online“ test – navodi se u pozivu Fondacije.

Prijave traju do kraja oktobra, a obrazac se može preuzeti na sajtu  www.mirboziji.com. Takmičenje će biti održano početkom decembra u Beogradu.

-U završnici takmičenja, učestvuje osam ekipa za polufinalno i finalno takmičenje, koje će se održati u Beogradu. Finale će biti održano uz direktan televizijski prenos za srpske prostore i dijasporu. Najuspješnije ekipe, njihove nastavnike ili druga odgovorna lica očekuju priznanja, medalje i vrijedne nagrade. Želja nam je da bude uključeno što više učenika iz Republike Srbije, Republike Srpske, regiona i dijaspore – navode iz Fondacije.

Dodaju da je cilj ove najveće kulturne manifestacije proširenje znanja o kulturnoj istoriji i državnosti našeg naroda, kao i da se projekat realizuje uz blagoslov Njegove Svetosti srpskog patrijarha gospodina Irineja, te podršku naučnih krugova, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske.

SDN

Foto: Ilustracija Fondacija Mir Božiji

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *