VIRTUELNA GRADONAČELNICA JASNA TRAŽILA SMANJENJE PLATA!!!

U prethodnom periodu, u više navrata prilikom pojavljivanja u javnosti, gradonačelnica Jasna Avramović pokušala je da sebi pripiše sve zasluge za investicije koje su poslednjih godina stigle u Smederevo, iako činjenice sasvim jasno pokazuju da su gotovo sve, uz izuzetke u promilima, realizovane zahvaljujući podršci Vlade Srbije ili zahvaljujući vizijama pojedinaca, ozbiljnih privrednika, koji godinama unazad uspešno posluju sa partnerima iz inostranstva. Ne izostaje ni njena stalna “briga” za radnike i građane Smedereva, a koliko je u tome iskrena najbolje pokazuje njeno zalaganje da se zaposlenima u jednoj dobrostojećoj firmi umanje zarade, kako bi bile ujednačene sa platom koju primaju ostali radnici u našem gradu.
-Kada smo čuli sa kakvim je zahtevom došla kod našeg menadžmenta, bili smo šokirani. Naime, rekla je kako su naše zarade mnogo veće od onih koje primaju radnici u najvećoj fabrici u industrijskoj zoni, i zamolila naše poslovodstvo da nam smanji plate, da se ostali zaposleni u okruženju “ne bi bunili”. Skandalozno! – svedoči naš sagovornik, jedan od zaposlenih i dodaje:
-To je bilo za nevericu. Pitam se da li je moguće da neko ko vodi jedan grad uopšte može tako da razmišlja. Umesto da se svi zajedno zalažemo za bolje tretiranje zaposlenih, za viši standard radnika i njihovih porodica, za više para u budžetu grada, ona je radila suprotno. Mislim da to samo može njoj da padne na pamet. Srećom, poslovodstvo se nije obaziralo na to, jer je reč o ozbiljnoj kompaniji koja nije u državnom vlasništvu i rukovodi se tržišnim uslovima i poslovnim uspesima koje ostvaruje. Mislim, ipak poslujemo u kapitalizmu, gde je primaran privatni kapital, samo, izgleda, Jasna to još nije shvatila.
Javna je tajna da je gradonačelnica Jasna Avramović zahtev za smanjenje zarada zaposlenima zaista uputila mendžmentu jedne kompanije, ali o tome niko nije želeo da istupa u javnosti, kako bi se izbegao skandal, a posebno zbog činjenice da ozbiljno rukovodstvo nije imalo nameru, niti je u skladu sa njihovom politikom poslovanja, da posluša ovako nebulozne zahteve, ma od koga oni dolaze.

J. Šešlak

15 thoughts on “VIRTUELNA GRADONAČELNICA JASNA TRAŽILA SMANJENJE PLATA!!!

 • 13. oktobra 2019. at 20:45
  Permalink

  Ma tako nam treba dok
  god cutimo, jednom mora da se digne celo Smederevo protiv matore vestice!

  Reply
 • 13. oktobra 2019. at 19:24
  Permalink

  Još jedna „vest“ iz „neimenovanog izvora“ ili ti „rekla, kazala“…
  O toj „javnoj tajni“ u delu snsa koji nije prihvatio Jasnu kao člana stranke, priča se već par godina.
  A, da je „virtuelna“, možda i jeste, ako imamo virtuelnu državu?

  Reply
 • 13. oktobra 2019. at 18:35
  Permalink

  Ta zena na zalost i nesrecu gradjana i radnika Smedereva jos uvek rukovodi svima nama. Poznate se njene vizionarske “perspektive” za sve nas. Trebalo je menadzment nju da pita?! Ipak je ona mnoge svoje kadrove smestila u kadrovske deponije citaj JP, Javna ustanove…za plate koje im je odredila a oni i sada cute i trpe. Bruka ziva ali istinita!

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 22:15
  Permalink

  Bilo bi preposteno i vrlo korektno da javnosti PREDOCITE I IME KOMPANIJE od koje je „virtuelna“ gradonacelnica trazila smanjenje plata i „uravnilovku“ sa „najvecom fabrikom u industrijskoj zoni“ !!!! I vrapcima na grani je jasno da je „najveca fabrika“ , njeno cedo „PKC“ !!!

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 20:23
  Permalink

  Micite je vise aman boze slatki.Ona je skroz prolupala.Kod nje je sve daj izmice joj se pa grabi

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 20:20
  Permalink

  Ma da li je moguce?Grbava baba odredjuje visinu plate.Drzava sve cini za boljitak radnika a ona bi da otme.Tako jadna naucila

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 20:16
  Permalink

  Vestica matora.Neka da njenim bratancima i bratanici manju platu a ne da uzima od sirotinje

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 20:13
  Permalink

  Eto koliko ona postuje naseg predsednika.On rekao povecanje plata a ona suprotno.Kad cete da shvatite da ona radi sve protiv Aleksandra Vucica i SNS

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 20:10
  Permalink

  Sto javno ne kazete da je to Metex

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 20:09
  Permalink

  To nije nista novo svuda ona zaprzi svojim otrovom.Zena bez stida.Njoj je normalna njena plata od 150000 a mi kolko nam da.Sram te bilo jadnice Jasna

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 19:09
  Permalink

  Jadno je što na sve moguće načine pokušava da uništi ovaj grad.

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 18:22
  Permalink

  Već duže vreme radnici u Smederevu govore o smanjenju, tj. izjednačavanju plata koje je tražila Jasna od njihovih poslodavaca. Bruka i sramota gradonačelnice. Nije joj više mesto tu gde jeste!

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 18:16
  Permalink

  Najbolje bi bilo da smo svi na socijalnoj pomoći pa da nam ona deli milostinju!!!

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 17:28
  Permalink

  Smederevske novine treba da dobiju Nobelovu nagradu za fotografiju, jer godinama prave fantastčne fotografije naše gradonačelnice Drp Sultanije Jasne Avramović.

  Reply
 • 12. oktobra 2019. at 16:57
  Permalink

  Kad će da ode sa vlasti više? Ne može Smederevo da živi od nje!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *