SNS SMEDEREVO: USKORO BEZ LISTI ČEKANJA ZA UPIS U VRTIĆ

Naredne godine trebalo bi da bude završena adaptacija dela objekta „Monopola“ čime će se stvoriti uslovi za potpuno ukidanje liste čekanja za upis dece u vrtiće, rekla je u prostorijama Srpske napredne stranke Lidija Ćoso, zamenica direktora predškolske ustanove „Naša radost“.

-Ovu školsku godinu predškolska ustanova je započela formiranjem 140 vaspitnih grupa, i upisano je 3017-oro dece, uključujući i seoske mesne zajednice. Uz podršku lokalne samouprave, ove godine su obuhvaćene sve seoske mesne zajednice, to je ukupno 19 pripremno-predškolskih grupa i 17 mešovitih. Na listi čekanja je 120-oro dece – rekla je Ćoso.

Iz tog razloga, navela je, Gradska uprava je pokrenula postupak izrade idejnog rešenja za rekonstrukciju dela zgrade „Monopola“ koje je predočeno ministru Mladenu Šarčeviću prilikom njegove posete Smederevu u avgustu mesecu i tada je dobijena saglasnost za izradu idejnog projekta.

-Odgovornim radom i zalaganjem predsednika Republike Srbije i resornog ministarstva, kao i uskom saradnjom sa lokalnom samoupravom, ustanova će otvaranjem novog objekta obezbediti upis sve dece i omogućiti lakše funkcionisanje porodica. Na ovaj način Smederevo će postati jedan od retkih gradova bez tzv. liste čekanja za upis u vrtić – rekla je ona.

Prema planu, kapacitet novog objekta je 300 mesta za mališane vrtićkog uzrasta. Dodala je da je u planu i kompletna zamena krova, dotrajale stolarije, podova i uređenje prostora u kome borave deca u objektu na Papazovcu.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *