POČINJE SISTEMATSKA DERATIZACIJA

Od utorka, 08. oktobra, na teritoriji gradskog i seoskih područja, počinje sistematske deratizacije, koja će se, prema planu, izvoditi do kraja meseca, zavisno od vremenskih prilika i stanja brojnosti glodara na terenu, istaknuto je u obaveštenju objavljenom na sajtu grada.

-Akcijom će biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostiteljski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlje deponije, zelene pijace, groblja, priobalje Dunava, Tvrđava. Napominjemo da je sistematska deratizacija u organizaciji Gradske uprave Grada Smedereva za fizička lica, preduzetnike i pravna lica potpuno besplatna i da ne treba plaćati izvršenu uslugu. Potrebno je onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama. Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvoljen za upotrebu. Svi preparati će biti postavljeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja – navedeno je u obaveštenju.
Dodaje se da je neophodno da građani omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima da bi se sistematska deratizacija uspešno obavila.

Ugovor o izvođenju sistematske deratizacije grad Smederevo je zaključio sa Grupom ponuđača koju čine ,,

Eko-san plus“ iz Beograda i ,,Sani eko vita“ iz Lazarevca.

SDN

Comments are closed.