SNS SMEDEREVO: UNAPREĐUJE SE POLOŽAJ KORISNIKA DOMA ZA STARE

„Stabilan izvor neophodnih finansijskih sredstava koje dobijamo iz budžeta Republike Srbije nam omogućava da 24 sata dnevno, tokom 365 dana u godini, svakom korisniku obezbedimo zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, osiguramo bezbedno i prijatno okruženje, kvalitetniji život, integraciju u zajednicu u skladu sa potrebama i pravima korisnika“ rekla je u sedištu gradskog odbora Srpske napredne stranke Ivana Matejić, vršilac dužnosti direktora Doma za smeštaj starih lica.

-U skladu sa politikom predsednika Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kroz programske aktivnosti omogućen je kvalitetniji život korisnika, čime se postiže ciljaktivnog i dostojanstvenog starenja, uz očuvanje fizičkih i mentalnih potencijala svakog korisnika. U Domu za smeštaj starih lica se neprestano unapređuje položaj korisnika, što nam je omogućila odgovorna i stabilna politika predsednika Aleksndra Vučića, SNS, kao i resornog ministarstva – rekla je Ivana Matejić.

U Domu za smeštaj starih lica ima 114 žena i 75 muškaraca, a najveći broj, njih 103 ukupno, je u kategoriji korisnika koji su zavisni, odnosno, kojima je je neophodna dvadesetčetvoročasovna pomoć. Povećan je i broj zahteva za smeštaj, pa je na listi čekanja trenutno potencijalnih 14 novih korisnika.

-Trenutno se radi na krečenju svih objekata u ustanovi, za šta je iz sopstvenih sredstava izdvojeno 1,5 miliona dinara, a prošle godine započeto, ove godine je završeno kompletno renoviranje kanalizacionih cevi i mokrih čvorova. Za taj posao sredstva od 11 miliona dinara obezbedila je država. Nešto od nameštaja je zamenjeno, a sledeće godine planiramo da obnovimo celokupan nameštaj. U planu je i proširenje kapaciteta, rekonstrukcijom još jednog objekta, čime bi se dobilo dodatnih 12 mesta u Domu za smeštaj starih lica – rekla je v.d. direktora.

Povodom obeležavanja meseca starih, planirane su brojne dodatne aktivnosti za sve korisnike, kao i posete predstavnika lokalne samouprave, organizacija i udruženja koja godinama pokazuju brigu o starima.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *