VESLANJE: TRI MEDALJE ZA PIONIRE

Pioniri Veslačkog kluba Smederevo osvojili su po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju na državnom prvenstvu koje je proteklog vikenda održano na Adi Ciganliji. Prema očekivanju, Jovana Vučić i Teodora Stevanovska su potvrdile svoju dominaciju u dubl skulu ubedljivim trijumfom. Srebro je pripalo Milici Mladenović u skifu, a do bronzanog odličja stigao je osmerac sa kormilarom u sastavu Vukašin Vujanović, Bogdan Cvetković, Rajan Karnahan, Lazar Tasković, Lazar Živanović, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović, Dimitrije Otašević i kormilarka Iva Danić, saopštavaju iz ovog kluba.
-Zadovoljan sam nastupom naših pionira. Svi su odlično odveslali, ali moram da izdvojim odličnu trku Jovane Vučić i Teodore Stevanovske koje su ubedljivo stigle do zlata. Milica je odlično odveslala u skifu, ali je ovog puta bolja od nje bila devojčica iz Čuruga. Na kraju, naš osmerac je u uzbudljivom finišu, nadoknadio veliki zaostatak i uspeo da se domogne bronzane medalje – kaže Uroš Dimitrijević.
Sveukupan pobednik na državom prvenstvu za 2019. godinu, u svim kategorijama, je VK Partizan sa 9,25 zlatnih medalja, Smederevo je drugo sa 7 najsjajnijih odličja, a na trećem se nalazi Crvena zvezda sa 6,75 prvih mesta.
proteklog vikenda veslane su i trke u okviru trećeg kola Kupa Srbije. Andrija Jevtić je bio najbolji u juniorskom skifu, kadetski dubl skul u sastavu Veljko Vukašinović i Vuk Marković bio je drugi, a njihovi klupski drugovi Petar Samardžija i Dušan Popović su na kraju osvojili bronzanu medalju. Zapažen rezultat ostvarile su u kadetskom dubl skulu i kombinovanom četvercu, sa veslačicama Crvene zvezde, Milica Pejović i Milka Zdjelar osvajanjem zlatnih medalja.
Poslednje takmičenje u Srbiji u 2019. godini biće 12. oktobra kada se u Novom Sadu vozi daljinska regata za juniore, kadete i pionire.

SDN

foto: VK Smederevo

Comments are closed.