NOVI USPESI DŽUDO KLUBA „MLADOST CARINA“

Sa dva takmičenja koja su proteklog vikenda održana u Beogradu i Pančevu, takmičari džudo kluba „Mladost Carina“ vratili su se sa šest odličja.

U beogradskoj hali „Šumice“ u subotu je održano otvoreno prvenstvo Srbije za mlađe seniore i seniorke, a dve od tri predstavnice ovog kluba osvojile su bronzane medalje.

-U kategoriji do 63 kilograma nastupila je Marković Kristina i posle dve borbe zauzela peto mesto, u kategoriji do 70 kilograma Milica Ivanović je posle četiri borbe uspela da uzme bronzu, dok je njena sestra Jovana u kategoriji do 78  kilograma u trećoj borbi takođe došla do bronzanog odličja. Rezultat je bio dobar ali se od ove tri devojke očekivalo i više, što će morati da dokazuju u vremenu koje je ispred njih – saopštavaju iz kluba.

Dan kasnije u Pančevu, na međunarodnom takmičenju za mlađe uzraste kategorije „Turnir mladih šampiona“, medalje je uzelo svo četvoro takmičara koji su branili boje džudo kluba „Mladost Carina“.

-U fenomenalnoj organizaciji džudo kluba „Akademija Jočić“ u konkurenciji je bilo 460 takmičara iz Bugarske, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, a svo četvoro naših učesnika  je uspelo u naš grad da se vrati sa medaljom. U mlađim poletarkama do 34 kilograma Sofija Kostić posle tri borbe zauzela je treće mesto, u starijim poletarkama do 43 kilograma Nikolina Ivanović u trećoj borbi zlatnim bodom osvaja bronzu, Ognjen Kostić u starijim poletarcima do 42 kilograma, nakon kiksa u prvoj, u naredne dve brilijantnim pobedama dolazi do treće pozicije i Kostić Strahinja u mlađim pionirima do 34 kilograma, nakon četiri iscrpne borbe, uzima bronzu. Tako da danas četiri bronzane medalje u izuzetno teškoj konkurenciji sijaju jačim sjajem – navode u ovom klubu.

Dodaju da za njihove takmičare nema opuštanja, te da ih već narednog vikenda očekuju dva nova turnira.

SDN

Comments are closed.