СНС СМЕДЕРЕВО: ВЕЋА ИЗДВАЈАЊА ЗА СОЦИЈАЛНУ ЗАШТИТУ, БРОЈ КОРИСНИКА ОПАДА

Центар за социјални рад у Смедереву тренутно ради са око 5.000 корисника по свим основама, а тај број је у претходних седам година, у односу на период пре 2012-те и више него преполовљен, рекао је у седишту Српске напредне странке Милош Ђорђевић, директор ове установе.
-Материјална давања су велика, она су односу на претходни период десет пута већа и ако имамо у виду чињеницу да је број корисника и више него преполовљен, долазимо до закључка да су те материјалне помоћи по кориснику десет пута веће. То нам је омогућила политика председника Александра Вучића – рекао је Ђорђевић, истакавши да Центар за социјални рад функционише као део ширег републичког система у складу са државном политиком и стратегијом усвојеном за ову област.
Навео је да је у социјалној заштити увек тешко, али да се његове колеге и сви запослени труде да „професионалним радом, доследношћу, перманентношћу, 24 сата дневно са свим дежурствима 365 дана у години“, омогуће социјалну заштиту, пруже помоћ и створе бољи квалитет и интегрисаност грађана.
-Захваљујући политици Александра Вучића и Српске напредне странке имамо довољно средстава да помажемо нашим грађанима да преброде стање социјалне потребе. Оно је привременог карактера и са једне стране, држава и ми, као инструмент државе, максимално улажемо напоре да помогнемо, али са друге стране очекујемо и од самих корисника да активно партиципирају, да буду одговорни и да учествују, јер ако сами себи не желе да помогну, наш посао је негде у крајњој линији и узалудан – рекао је Ђорђевић.
Додаје да тренутно има 150-оро деце која су смештена у 80 хранитељских породица и да им се кроз различите системе подршке и компетенција омогућава да, када заврше школовање, успешно изађу из система социјалне заштите. Када је реч о сигурној кући, навео је да тренутно тамо нема никога на смештају, али да је од почетка године било 15 жена и 10-оро деце. Једна трећина објекта уступљена је републичком Прихватилишту за заштиту жртава трговине људима.

Ј.В.

One thought on “СНС СМЕДЕРЕВО: ВЕЋА ИЗДВАЈАЊА ЗА СОЦИЈАЛНУ ЗАШТИТУ, БРОЈ КОРИСНИКА ОПАДА

  • 20. septembra 2019. at 21:24
    Permalink

    Svaka čast direktoru i ovim vrednim ljudima.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *