SNS SMEDEREVO: VEĆA IZDVAJANJA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU, BROJ KORISNIKA OPADA

Centar za socijalni rad u Smederevu trenutno radi sa oko 5.000 korisnika po svim osnovama, a taj broj je u prethodnih sedam godina, u odnosu na period pre 2012-te i više nego prepolovljen, rekao je u sedištu Srpske napredne stranke Miloš Đorđević, direktor ove ustanove.
-Materijalna davanja su velika, ona su odnosu na prethodni period deset puta veća i ako imamo u vidu činjenicu da je broj korisnika i više nego prepolovljen, dolazimo do zaključka da su te materijalne pomoći po korisniku deset puta veće. To nam je omogućila politika predsednika Aleksandra Vučića – rekao je Đorđević, istakavši da Centar za socijalni rad funkcioniše kao deo šireg republičkog sistema u skladu sa državnom politikom i strategijom usvojenom za ovu oblast.
Naveo je da je u socijalnoj zaštiti uvek teško, ali da se njegove kolege i svi zaposleni trude da „profesionalnim radom, doslednošću, permanentnošću, 24 sata dnevno sa svim dežurstvima 365 dana u godini“, omoguće socijalnu zaštitu, pruže pomoć i stvore bolji kvalitet i integrisanost građana.
-Zahvaljujući politici Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke imamo dovoljno sredstava da pomažemo našim građanima da prebrode stanje socijalne potrebe. Ono je privremenog karaktera i sa jedne strane, država i mi, kao instrument države, maksimalno ulažemo napore da pomognemo, ali sa druge strane očekujemo i od samih korisnika da aktivno participiraju, da budu odgovorni i da učestvuju, jer ako sami sebi ne žele da pomognu, naš posao je negde u krajnjoj liniji i uzaludan – rekao je Đorđević.
Dodaje da trenutno ima 150-oro dece koja su smeštena u 80 hraniteljskih porodica i da im se kroz različite sisteme podrške i kompetencija omogućava da, kada završe školovanje, uspešno izađu iz sistema socijalne zaštite. Kada je reč o sigurnoj kući, naveo je da trenutno tamo nema nikoga na smeštaju, ali da je od početka godine bilo 15 žena i 10-oro dece. Jedna trećina objekta ustupljena je republičkom Prihvatilištu za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

J.V.

One thought on “SNS SMEDEREVO: VEĆA IZDVAJANJA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU, BROJ KORISNIKA OPADA

  • 20. septembra 2019. at 21:24
    Permalink

    Svaka čast direktoru i ovim vrednim ljudima.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *