PROPALA GRADONAČELNICA IDE U PENZIJU!

Uprkos promenama koje se u prethodnom periodu sprovode u Srpskoj naprednoj stranci, pa tako i u smederevskom odboru naprednjaka, a kojima je cilj uvođenje novih kadrova koji će biti bliži građanima, gradonačelnica Jasna Avramović i dalje se grčevito bori za fotelju koju ne želi da ispusti ni po koju cenu. Iako već duže vreme nema podršku stranke koju predstavlja, zbog bahatih postupaka i ponašanja koje je u suprotnosti sa politikom za koju se zalaže Aleksandar Vučić, svom najbližem okruženju i sve manjem broju građana kod kojih nije izgubila kredibilitet, Avramovićeva na sve načine pokušava da svoju poziciju prikaže jačom nego što jeste.
-Veoma često, što i jeste njen manir za sve ovo vreme koliko je na čelu grada, koristi se neistinama, pozivajući se na autoritete iz vrha stranke sa kojima gotovo i da nema dodirnih tačaka, pokušavajući da održi sliku “nedodirljive gospodarice” grada koji iza nje ostaje potpuno devastiran u svakom smislu. Nastavlja sa uhođenjem, ucenama, spletkarenjem, na čemu se i zasnivao njen opstanak sve ovo vreme, ali kako su se stvari promenile, ta njena “simulacija” politike daje sve lošije rezultate. Ostavljena je da nekako izgura ovaj mandat, a posle može u penziju – kaže naš sagovornik dobro upućen u dešavanja u smederevskom SNS-u.
Inače, gradonačelnica Smedereva ostaće upamćena kao prvi predsednik opštine u Srbiji koji je uhapšen zbog korupcije, zbog čega je u pritvoru provela mesec dana. Posle višegodišnjeg postupka, tokom kojeg su joj neka dela i zastarela, pred Višim sudom je, u dva navrata, osuđena za korupciju. Iako je Apelacioni sud ukinuo obe presude, nijednom nije naznačeno da njena krivica nije dokazana, već je ukazano na pogrešne primene članova zakona. Osim te, najveće korupcionaške afere u Smederevu vezane za lažne invalidske penzije, protiv Avramovićeve je, u prethodnih nekoliko godina podnet niz krivičnih prijava zbog sumnji u nezakonistost njenog rada, ali se sudbina tih predmeta za sada ne zna.
-Nagomilalo se toga za sve ovo vreme i građani su izgubili poverenje u funkciju koja ona obavlja, jer je mnoge od njih obmanula. Takođe, nije vodila računa o opštem interesu i istinskom razvoju grada, pa su mnogi sugrađani sa pravom ogorčeni jer ima mnogo nerešenih problema, počev od osnovnih, infratsrukturnih. Da nije bilo države, grad bi do sada već propao – navodi naš sagovornik.
Zato danima unazad Avramovićeva pokušava da ostavi utisak uspešne gradonačelnice, na koju treba računati, i to posećivanjem prela udruženja žena i šahovskih turnira, umesto rešavanjem vitalnih problema građana, što je politika i predsednika Vučića i SNS-a, te će, u skladu sa važnostima tih događaja, biti i njena politička karijera, kaže naš izvor.

J. Šešlak

2 thoughts on “PROPALA GRADONAČELNICA IDE U PENZIJU!

 • 20. septembra 2019. at 20:21
  Permalink

  Ponasala se kao gospodarica grada i gradjana,ostace upamcena po satavljanju gradjana u funkciju njenih potreba,dakle nikad nije radila na zadovoljavanju potreba gradjana,vodila je najgoru kadrovsku politiku uz velikodusno potenciranje zutih preletaca a njenih vernih podanika,uvela je ulicno spijuniranje svih onih koji eventualno nisu na njenoj strani.

  Reply
 • 18. septembra 2019. at 22:23
  Permalink

  Super, sad do posla preko drugih ljudi. Taman smo počeli da ,, hranimo“ jedne ljude, oni odoše, sad treba druge da ,, najedemo“ da bi RADILI. Pazi, RADILI, s ne PROSILI. Dugo se već borim za neko bedno radno mesto…

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *