ГВ: ПОВОЉНИЈИ УСЛОВИ ЗА ВАНТЕЛЕСНУ ОПЛОДЊУ И НОВ ПРОСТОР ЗА ПАРКИРАЊЕ

Градско веће је на последњој седници утврдило предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о остваривању права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу, коју би требало да усвоје одборници локалног парламента. Наведени предлог, наводи се у извештају објављеном на сајту града, омогућава повољније услове за парове који желе да се остваре као родитељи.

Наиме, изменама и допунама предвиђа се да право на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу могу да остваре и парови који већ имају једно дете, уместо два покушаја вантелесне оплодње, убудуће би се о трошку града суфинансирала четири покушаја вантелесне оплодње, а парови који се одлуче за поступак вантелесне оплодње, исту би могли да остваре у свим здравственим установама у Републици Србији које пружају здравствене услуге лечења неплодности поступцима биомедицински потпомогнутог оплођења.

На последњој седници, Градско веће је дало сагласност Јавном комуналном предузећу „Паркинг сервис“ за покретање отвореног поступка јавне набавке за радове на уређењу паркинга и манипулативног простора иза објекта „Амана“. Процењена вредност јавне набавке је до 10.000.000,00 динара без ПДВ-а, а средства за реализацију ове набавке обезбедило је предузеће из сопствених средстава. Реализацијом предметне набавке, „Паркинг сервис“ наставља активности на решавању дугогодишњих проблема паркирања у граду, а пре свега у самом центру, где је и највећа потреба за паркирањем. Уређењем простора иза Амана изградиће се паркинг са великим бројем паркинг места – наведено је у саопштењу објављеном на сајту града.

осим ових, Градско веће је разматрало и одлуку о доношењу програма енергетске ефикасности града Смедерева, као и измену правилника о финансирању, начину рада и условима за остваривање права на бесплатан оброк, односно оброке Народне кухиње, на територији града.

Ј.В.

фото: сајт града Смедерева

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *