СКУПШТИНА ГРАДА: УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ПРОДАЈИ ХАЛЕ

Одборници Скупштине града усвојили су предлог закључка којим ће бити омогућено покретање поступка за продају земљишта и хале у којој се налазе производни погони компаније „ПКЦ“. Према извршеној процени укупна вредност хале, парцеле и инфраструктуре у том делу индустријске зоне износи 6,3 милиона евра.
Предлог, како се чуло, долази након двогодишњих преговора, а уследио је након што је „ПКЦ“ и званично исказао заинтересованост за куповину ове имовине, коју тренутно користи по основу уговора о закупу. Према најавама, ова компанија ће, због проширења капацитета, ту саградити још једну производну халу површине око 10.000 метара квадратних и на тај начин обезбедити додатних око 2.000 нових радних места.
Подсећамо, локална самоуправа својевремно је из кредита вредног 7,8 милиона евра саградила две производне хале и инфраструктурно опремила део индустријске зоне на површини од око 30 хектара. Како се могло чути, хала која је била предмет расправе површине је 19.000 квадрата, а у њену изградњу уложено је 5,8 милиона евра. Она је „ПКЦ“-у издата у фебруару 2015-те, а град је, по основу закупнине, у последње четири године остварио приход од 4 милиона евра. Уз 6,3 милиона евра, колика је процењена вредност имовине, укупан прилив у градску касу, истакнуто је, износио би 10,3 милиона евра. Према плану, део новца од продаје, 3,8 милиона евра, биће искоришћен за комплетну отплату кредита, док ће у буџету остати 2,5 милиона евра прихода. Такође, локалној самоуправи остаје мања хала, површине 3.000 квадрата, што омогућава додатне приходе од издавања.
Усвајањем закључка и предлога текста јавног огласа, омогућава покретање поступак за отуђење из јавне својине града Смедерева непокретности у улици Шалиначкој ББ путем прикупљања писмених понуда.

Ј.В.

One thought on “СКУПШТИНА ГРАДА: УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ ЗАКЉУЧКА О ПРОДАЈИ ХАЛЕ

  • 6. septembra 2019. at 19:40
    Permalink

    У конкретном случају ради се о намери класичне продаје непокретности (зграде и земљиште) наводно “познатом купцу“. Наводним откупом управљачких права финске компаније ПКЦ од стране наводне индијске компаније “Мотерсон Суми“, финска компанија ПКЦ тим чином “излази из зоне потенцијалне одговорности“ будуће организације рада и пословања, из ког разлога је превентивно неопходно претходно утврдити активну легитимацију будућег власника непокретности из разлога правне и уговорне сигурности…?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *